Elismerést kaptak a tehetséggondozó tanárok

2013. augusztus 29. 18:11

Négyszázharminchét kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző pedagógus részesül „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” kitüntetésben.

2013. augusztus 29. 18:11

Az okleveleket Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, Sipos Imre helyettes államtitkár, Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, Csete Örs, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója és Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének Nemzeti Tehetségpontjának igazgatója adja át Budapesten, a Nemzeti Színházban rendezett díszünnepségen. A tehetségek megtalálása, gondozása nemcsak a kiemelkedő képességű fiatalok és családjaik magánügye, hanem nemzeti ügy, ezt kívánta kifejezni az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amikor a tehetséggondozásban kiváló eredményeket elért pedagógusok díjazására szolgáló 219 millió forint keretösszegű pályázat kiírásáról döntött.

A pályázat különlegessége, hogy a 18. életévüket betöltött sikereket elérő tehetségek ajánlásaikon keresztül fejezhették ki nagyrabecsülésüket egykori tanáraiknak, de lehetőséget kaptak erre azok a szülők is, akiknek a gyermekeiben rejtező tehetséget egy elhívatott pedagógus felfedezte, ápolgatta, fejlesztette.

Bonis bona discere, vagyis Jótól jót tanulni – ez a latin közmondás vált névadójává annak a kitüntetésnek, amelyet 2013 tavaszán a Nemzeti Tehetség Program keretében alapított az Emberi Erőforrások Minisztériuma – mondta a díjakról meghozott döntésekről szervezett sajtótájékoztatón a tárca köznevelésért felelős államtitkára. Hoffmann Rózsa hangsúlyozta, a díj a Nemzeti Tehetség Program megvalósítása során kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli általános, középiskolai és szakiskola pedagógusok, oktatók munkáját ismeri el, három kategóriában.

A díjra a nyár elején meghirdetett nyilvános felhívás nyomán a három kategóriában összesen közel 800 jelölés érkezett. A díjak odaítéléséről az EMMI, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, az Oktatási Hivatal, MATEHETSZ és a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum delegáltjaiból álló zsűri döntött.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!