Az MSZP szerint bizonytalan a kkv-k helyzete

2013. július 17. 14:24

Az MSZP szóvivője szerint – a Fidesz kijelentéseivel ellenkezőleg – ma teljes bizonytalanság jellemzi a kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetét Magyarországon.

2013. július 17. 14:24

Kormos Kata ezt azután mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy korábban Selmeczi Gabriella, a nagyobbik kormánypárt szóvivője újságírók előtt arról beszélt: jobb ma vállalkozni, mint 2010 előtt, a kormánytöbbség ugyanis számos eszközzel segíti a hazai kkv-kat.

Az MSZP szóvivője erre reagálva közölte: a kormányoldal 30 hónap alatt 30 adót vezetett be, nem véletlen, hogy évente 20 ezer vállalkozás zárja be a kapuit. „Magyarországot ma a kiszámíthatatlanság jellemzi, ez Orbán Viktor országa” – mondta, hozzátéve, hogy a kormányzat kozmetikázott számokkal, „csúsztatott adatokkal” kommunikál.

Az egész történetből kiemelkedik a „trafikmutyi” – fogalmazott –, amellyel „40 ezer vállalkozást tettek tönkre ötezer kegyelt kedvéért”. A szocialista párt továbbra is azt várja, hogy a „trafikmutyi” pályázatait hozzák nyilvánosságra – tette hozzá Kormos Kata.

Ha az MSZP 2014-ben kormányra kerül, biztonságot, kiszámítható jövőt fog biztosítani a kkv-knak is, azok ugyanis ma nem találnak piacot – jelentette ki a szóvivő.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. július 17. 15:37
"bizonytalanság jellemzi a kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetét Magyarországon. " Annyira, hogy egy-két hét alatt lekötötték a számukra kidolgozott hitelkonstrukciót, és éppen most kiválthatják azt az uzsorahitelt, amivel az előző kurzus alatt megsanyargatták a bankok. Jobban teszi a maszop, ha csendben meghúzódik, mint szerafin a fűben.
kjkj945
2013. július 17. 15:33
""Ha az MSZP 2014-ben kormányra kerül, biztonságot, kiszámítható jövőt fog biztosítani a kkv-knak is, azok ugyanis ma nem találnak piacot "" Már megkaptuk 45-90 és 94-98 között!! Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba belelépni!! Az országliárusítást nehéz visszafordítani!! Vagy újra megteszik amit rosenfeld tett??? Elvi szempontok alapján?? Elviszem pont!!!!
Palánk
2013. július 17. 15:28
Kormos Kata: "Ha az MSZP 2014-ben kormányra kerül, biztonságot, kiszámítható jövőt fog biztosítani a kkv-knak is, azok ugyanis ma nem találnak piacot – jelentette ki a szóvivő" azaz A multiknak mindeféle adókedvezményt, a KKV-knak meg szemük alá kettőt!
a dohányárusító DROGKERESKEDŐ
2013. július 17. 15:13
hogy is volt az, amikor az áfá-visszaigényléseket nem fizettétek ki a kkv-knek KÉPMUTATÓ HAZUG MSZP-S GECZYLÁDÁK
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!