MSZP: Mesterházy Magyarország jó hírnevét próbálta helyreállítani

2013. május 14. 16:18

Hoppál Péter jobban tenné, ha hallgatna, amikor Mesterházy Attila azon fáradozik, hogy helyreállítsa Magyarország megtépázott nemzetközi tekintélyét – közölte az MSZP az MTI-vel a Fidesz szóvivőjének keddi nyilatkozatára válaszul.

2013. május 14. 16:18

Hoppál Péter sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP elnöke norvégiai látogatásakor ismét rossz színben tüntette fel Magyarországot, összemosta a Fideszt és a Jobbikot. A szocialista párt elnöke Oslóban, a szélsőségek és a gyűlölet elleni nemzetközi konferencián arról beszélt, hogy Magyarországon parlamenti képviselete van az antiszemitizmusnak, a cigányellenességnek, a kirekesztésnek, és míg máshol éles határ húzódik a szélsőjobb és a jobboldal között, nálunk nem. Hozzátette, a kormány elhatárolódás helyett eltűri a gyűlölködő eszméket.

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott: Mesterházy Attilának nem a kormány számára kellene instrukciókat adnia, hanem saját pártjában kellene zéró toleranciát hirdetnie a „maffiabaloldal” módszereivel szemben. Ezektől kellene elhatárolódnia, „nem pedig külföldre szaladgálni, akár még az Északi-sarkig is, hogy Magyarországot mindenhol rossz fényben tüntesse fel” – mondta. Az MSZP úgy reagált: természetes, hogy ha Mesterházy Attilát meghívják egy rangos nemzetközi konferenciára, és megkérik arra, hogy felszólaljon az antidemokratikus és kirekesztő eszmék terjedése ellen, akkor a legnagyobb és legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként elfogadja a felkérést. „Arról nem tehetünk, hogy a Fidesz szóvivője magából, a pártjából, és annak vezetőjéből, Orbán Viktorból indul ki, aki 2007-ben valóban azért lobbizott Lisszabonban, hogy vonják meg Magyarországtól az EU-s fejlesztési forrásokat” – olvasható a szocialisták közleményében.

Hozzátették, sajnálatos, hogy Orbán Viktor és a Fidesz nem Norvégiával vagy más jogállamokkal építi nemzetközi kapcsolatrendszerét, hanem „mindenféle félázsiai országokkal üzletel”. Orbán Viktor és a kétharmados Fidesz az elmúlt három évben az egypárti alkotmányával, médiatörvényével és a jogállami fékek szisztematikus kiiktatásával mélyen aláásta Magyarország presztízsét a demokratikus világban – közölte az MSZP.
 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. május 15. 02:26
Árokásók Herczog Edit, Göncz Kinga, Tabajdi Csaba és Gurmai Zita,meg a bajuszkirály az országunkat az euban feljelentik .Azok akik ezekre a levitézlett alakokra szavaztak nem jut eszükbe hogy a júdások őket is feljelentik ,nem csak kimondottan a jobboldalt.Az eu büntetése az országunkban mindenkit egyaránt érint akár jobboldali akár baloldali .Szóval a szoci eus képviselők az euban a szoci is szavazóikat feljelentik.
ballada
2013. május 15. 02:11
Meseházy éppen olyan hazudozó mint gyf bajnai,külföldön mást mond mint itthon.Legutóbb is külföldön a hazáját pocskondiázta.Euban teljesen ellenkezőjét mondta mint itthon,kétkulacsos.Bajnai meseházi külföldre futkosnak mintha valami fontos állami ügyeket intéznének ,senki nem bízta meg őket .Legelőször a szomszéd országokba szaladgáltak lejáratni hazánkat haragot szítani szövetségeket kialakítani.Most már mindenkit körbe jártak , jobboldalt jól leszarták ,telítették a hazugságaikat,távolabb merészkednek ,az Európa minden zugában elmennek rossz hírünket terjeszteni a gazdasági kapcsolatokat rontani. Szocik mikor kormányon voltak akkor se a javunkat akarták csak kezükben volt a hatalom nem hangoskodtak,lám a parlamentben a gúnyos vigyoruk az idétlen vihogásuk pofájukra fagyott, dühösen támadnak kiabálnak örjöngenek. Ellenzékben ott ártanak a népnek az országnak ahol tudnak ellenséggé váltak,ezek után szerintem nem normális aki az ellenségére a baloldalra szavaz .
HSL
2013. május 14. 21:51
gossip girls
Peter8811
2013. május 14. 20:18
"MSZP: Mesterházy Magyarország jó hírnevét próbálta helyreállítani" Melyiket, a gumilövedékest a Libaelbaszást, vagy a 22.000 milliárdost?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!