Kelemen Hunor: Ne adják ki haszonbérbe a magyar választások külhoni lebonyolítását!

2013. május 15. 14:40

Kelemen Hunor szerint a magyar kormánynak még a látszatát is el kell kerülnie annak, hogy „nem magyarországi intézményeknek haszonbérbe kiadja” a magyarországi parlamenti választások határon túli lebonyolítását.

2013. május 15. 14:40

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke kérdésre válaszolva beszélt a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) állandó bizottságának a keddi budapesti ülésén lefolytatott egyeztetésekről. Kijelentette: ha valamely határon túli szervezetnek haszonbérbe odaadják a lebonyolítás valamely műveletét, „vagy megengedik, hogy azt a látszatot keltse, hogy ő a magyar kormány megbízottja, az biztosan problémákat okoz”.

Kelemen Hunor úgy vélte, a határon túl nem vezet feszültségekhez az a kérdés, hogy ki kire szavaz, ha viszont határon túli szervezeteket vonnak be a lebonyolításba, az biztosan konfliktust idéz elő. Az RMDSZ elnöke kijelentette: úgy kell biztosítani a szavazati jogot a határon túli magyar állampolgároknak, hogy „ne érhesse szó a ház elejét”. Hozzátette, „ha akár két-három esetben rosszul sülnek el a dolgok, az az egész rendszert megkérdőjelezi”. Úgy vélte, meg kell találni azt a módozatot, amelyen keresztül a határon túl élő magyar állampolgárok titkosan és szabadon élhetnek a választói jogukkal. Kelemen Hunor elmondta, ezt az álláspontot képviselte a KMKF állandó bizottsága budapesti ülésén is, amelyen építő szellemű vita folyt a kérdésről.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2013. május 15. 16:00
Kelemen Hunornak ebben éppen igaza van, csak éppen vizet prédikál és bort iszik. A "ne érhesse szó a ház elejét" az bizony az RMDSZ-nél nagyon igaz. Az az ő baja, hogy tudja: ők biztosan nem lesznek megbízva. Más meg már nehogy pénzt kapjon érte! A "haszonbér" kifejezés nagyon egyértelműen jelzi, hogy mi aggasztja. Pedig aggódhatna e miatt is: http://www.nethuszar.ro/a-zsarolhatosag-atka/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!