Színesfémtolvajok nehezítik a vezetékek helyreállítását

2013. március 17. 13:41

Színesfémtolvajok nehezítik az áramszolgáltatás helyreállítását Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelenleg 66 településen szünetel a szolgáltatás. A Magyar Honvédség katonái továbbra is segítenek.

2013. március 17. 13:41

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) Nyrt. vasárnap arról számolt be, hogy az időjárás miatt kritikus helyzetbe került térségben megjelentek a színesfémtolvajok, akik a földön fekvő vezetékeket próbálják eltulajdonítani. Az áramszolgáltató hangsúlyozta: ezzel a tolvajok nemcsak a helyreállítás eredményességét sodorják veszélybe, hanem saját testi épségüket is veszélyeztetik.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-nek elmondta: a rendőrségre szombat este érkezett bejelentés, hogy Tiszacsermely térségében a leszakadt villanyvezetéket baltával darabolják. A megzavart két elkövető menekülés közben hátrahagyta a már szakaszolt huzalokat, illetve a baltát is. A rendőrség lopás kísérlete miatt indított eljárást az ügyben, egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben – tette hozzá a szóvivő.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelenleg 66 településen szünetel a szolgáltatás. A magas és középfeszültségű hálózatok működésének visszaállítása komoly munkaerőt igényel, az E.ON Zrt. szerelőinek 270 kidőlt oszlopot kell helyreállítania.

A Magyar Honvédség katonái továbbra is folyamatosan részt vesznek a rendkívüli időjárási körülmények miatt kialakult helyzet felszámolásában, jelenleg a közműszolgáltatások helyreállításában segítenek több helyen.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2013. március 18. 10:34
Aki ilyen helyzetben lop, annak automatikusan a büntetési tétel felső határát kell adni, mindenféle mérlegelés nélkül.
Marianer
2013. március 17. 17:53
Nekem úgy rémlik, hogy ilyen katasztrófák idején Ámerikában (hurrikán, vulkán, stb.), ha rendkívüli helyzet van, a fosztogatókra a rendőrség kilövési engedélyt kap. Főleg, ha valaki nem TV-t cipel, hanem a stratégiai infrastruktúrát (elektromos hálózat) rongálja. Ez terrorizmus.
kuwiq
2013. március 17. 17:50
Magyarázza meg már valaki, mitől nem terrorizmus a közművek tudatos tönkretétele? Meg a biztonsági berendezések tudatos eltulajdonítása? (Vonat- HÉV átjárók akkumulátorai, pl.) Miért nem jár ezért a lehető legsúlyosabb büntetés, ideértve az orgazdákat is?
StG
2013. március 17. 17:43
Na ezek a terroristák, nem a székházba beülők...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!