HVG.hu: Orbán szerint a cigányok többsége dolgozna, ha tehetné

2013. március 04. 17:59

Dúró Dóra „bentlakásos iskolákról” kérdezte a miniszterelnököt, melyre szerinte a „cigánybűnözők” miatt van szükség. Orbán Viktor kijelentette: Dúró cigányellenes.

2013. március 04. 17:59

Dúró Dóra „a cigányok kitörését elősegítő bentlakásos iskolákról” kérdezte a miniszterelnököt a Parlamentben – írja a HVG.hu. A Jobbik szóvivője szerint ezekre azért van szükség, mert „a cigányok csak az állami támogatás miatt szülnek gyerekeket”. Orbán Viktor válaszában kijelentette, hogy Dúró cigányellenes, mert nem egyes romákról beszélt, hanem általánosságban „a cigányokról”. A miniszterelnök nem válaszolt a felvetésre, mondván, az ilyen javaslatokat az oktatási államtitkárságra küldjék a jobbikosok.

A Jobbik szóvivője tiltakozott, elmondása szerint ő is csak egyes cigányokról beszélt, nem mindegyikről. A miniszterelnök viszonválaszában elmondta: szerinte a cigányok többsége akar dolgozni, csak nem kap munkát, és bár biztos van példa az ellenkezőjére is, de „a közmunkaprogramban is sorra állnak a cigányok dolgozni”.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2013. március 05. 16:59
"Orbán szerint a cigányok többsége dolgozna, ha tehetné" De hiszen nem lehet mindegyikből miniszterelnök!
liberálzöld.
2013. március 05. 12:11
Viktor! És a közmunka program? Vagy az csak azért van, hogy szebb legyen a statisztika?
thymian
2013. március 04. 23:18
"a cigányok többsége dolgozna, ha tehetné" No igen, Kanadában is azt csinálták. :D
Wazze
2013. március 04. 22:43
én erre apökhendi szarházi viselkedésre csak egyet tudok mondani: Orbán Viktor! Költözz be közéjük, vagy adj nekik munkát a házad körül! Ha nem teszed meg, akkor üzenetem a következö: Baszd meg a hazug kurva anyádat az Orsós apád hátán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!