Cinikusnak tartja Bajnai látogatását a debreceni Fidesz

2013. január 18. 07:52

A Fidesz debreceni szervezete felháborítónak és cinikusnak tartja, hogy Bajnai Gordon éppen Hajdú-Bihar megyében és Debrecenben tart fórumot, ahol korábbi Hajdú-bétes, libás tevékenysége emberéleteket követelt, családokat nyomorított meg és tett földönfutóvá – fogalmaz Pósán László országgyűlési képviselő, a Fidesz debreceni elnöke közleményében.

2013. január 18. 07:52

Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 Választási Mozgalom társalapítója sajtótájékoztatót, majd fórumot tartott csütörtökön Debrecenben.

Pósán László emlékeztetett arra, hogy Bajnai Gordon mindezt elrendezte egy vállrándítással: „Nem értettünk hozzá”. Most ugyan miért is lenne hozzáértőbb? – tette fel a kérdést Pósán László, aki szerint Bajnai egész mozgalmát a politikai bizonytalanság jellemzi, alkotmánytervezetét mástól vette, plagizálta.

„Ahogyan korábban, úgy most is a nagytőke oldalán áll. Amíg a Fidesz igyekszik egyre feljebb tornázni a minimálbért, Bajnai Gordon harmadával csökkentené azt. A Hajdúság és Bihar népe szeretne megélni, boldogulni, és nem akar hozzá nem értő milliomosok áldozatává válni” – közölte Pósán László.

Bajnai Gordon debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta, a Bajnai-kormány idején 98 ezer forint bruttó jövedelemből 75 ezer forint maradt a borítékban, ma az ugyanilyen összegű minimálbérből 64 ezer forint a nettó jövedelem. A volt miniszterelnök szerint a vállalkozások számára drámaian megdrágították a minimálbért, aminek következményeként 50 ezer munkahely szűnik meg a következő két évben.

A volt kormányfő a fórumon – kérdésre válaszolva – részletesen kitért a volt debreceni baromfifeldolgozó, a Hajdú-Bét ügyére is. Emlékeztetett rá, hogy az 1990-es években a magyar baromfifeldolgozó-ipar súlyos válságba került. A Wallis cégcsoport, amelynek a tulajdonába került a Hajdú-Bét, 1998-1999-ben próbálta megmenteni a debreceni céget, s 10 milliárd forintot „tett bele”.

Ő maga 2001-ben lett a Wallis vezérigazgatója, s a feladata a Wallis rendbetétele volt, a Hajdú-Bét élére új menedzsmentet neveztek ki – sorolta Bajnai Gordon megjegyezve, hogy 2002-2003-ban lecsökkent a kereslet a magyar baromfi iránt. Az első Orbán-kormány minimálbér-növelő intézkedése „elvitte a cég költségvetését” (a Hajdú-Bétnél a minimálbér volt a jellemző), a forint drámai erősödése miatt pedig drasztikusan csökkent az exportbevételük.

Bajnai Gordon megemlítette azt is, hogy ebben az időben a Bábolna Zrt. 4 év alatt 35 milliárd veszteségpótlást kapott a kormányoktól, miközben a Hajdú-Bétet a Wallis csak 10 milliárddal, egyébként vagyona felével tudta támogatni. „Ezek a bukás valódi okai, nem ellopták a pénzt” – tette hozzá a politikus kiemelve: „igyekeztek 500 családnak segíteni, a Wallis elment a falig, megpróbálta megmenteni a Hajdú-Bétet, s amikor végképp nem ment, akkor indította el a felszámolást”.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2013. január 18. 12:37
Hamarosan vége lesz az orbán gyarapodj-nak,az armani cipős,four seasons szállodákban nyaralő fülkeforradalmárok rezsimjének,mivel sokan átlátnak már a hazugságaikon, megelégelték ezeket az analfabéta,pökhendi szolgákat és elzavarják őket krétáért.
brabant89
2013. január 18. 11:49
„Ahogyan korábban, úgy most is a nagytőke oldalán áll. Amíg a Fidesz igyekszik egyre feljebb tornázni a minimálbért, Bajnai Gordon harmadával csökkentené azt. A Hajdúság és Bihar népe szeretne megélni, boldogulni, és nem akar hozzá nem értő milliomosok áldozatává válni” Hát, azért lássuk be, ez igencsak gyenge szöveg. Még demagógiának sem elég jó.
orbán(c)
2013. január 18. 11:05
Nehogy már egy banda döntse el ki hová utazzon.Szánalmas köcsögök.
VIBEK 73
2013. január 18. 10:04
Debrecenben Bajnai, a baj, mit hozott nem mai. Ment az Aranybikába, követte a libája....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!