Új politikai csillagnak nevezi Bajnait egy cseh lap

2012. november 10. 15:53

A Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap cikke szerint a Fidesz-kormány reakciója Bajnai színrelépésére tanácstalannak tűnik.

2012. november 10. 15:53

Bajnai Gordonnak a magyar belpolitikába való visszatérésével foglalkozik a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap szombaton. „A kezdet méltó az új politikai csillaghoz” – olvasható az „Orbán már vesztésre áll Bajnaival” című ismertetésben, amelynek szerzője, Lubos Palata, a lap közép-európai témákkal foglalkozó kommentátora úgy véli, hogy Bajnai visszatérésének dátuma – október 23-a, a forradalom napja – jól volt megválasztva.

Úgy látja: bár a kormányzó Fidesz nagygyűlésén több mint 150 ezren voltak, és Bajnai csak fele annyi embert vonzott, a végeredmény mégis Bajnai számára volt sikeresebb. „Harcias beszéde, s az a tény, hogy Orbán kihívójának jelentkezett, azonnal a népszerűségi listák élére vitték őt és még alig létező mozgalma, az Együtt 2014 a Fidesz mögé a második helyre került. Ha Bajnaival és az Együtt 2014 nevű pártjával a szocialisták is összekötnék erejüket, már most legyőznék Orbán Fideszét” – írja.

Annak ellenére, hogy a magyarországi helyzet néhány tekintetben Szlovákia Vladimír Meciar (1992-1998) autokrata kormányzása alatti helyzetére emlékeztet, a két év múlva sorra kerülő választáson az ellenzéknek csak akkor lesz esélye legyőzni Orbánt, ha összefog. Ezt Bajnai is tudatosítja” – írja a szerző, aki úgy véli, a Fidesz-kormány reakciója Bajnai színrelépésére tanácstalannak tűnik.

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. november 11. 13:21
"" LE AZ ÉGRŐL HULL A CSILLAG... Le az égről hull a csillag; Szemeimből könnyek hullnak. Nem tudom, mért hull a csillag? Könnyeim halottért hullnak. Csak hull, csak hull könny és csillag; Egyre hullnak, mégsem fogynak. Pest, 1845. január "" öröm!!
nyugalmazott tanár
2012. november 11. 12:56
Ezek a szerencsétlen csehek nagyon csehül állnak a csillagászattal. :-)))) Összekeverik a ragyogó csillagot a mindent elpusztító fekete lyukkal.
Next adósság
2012. november 11. 09:17
Mivel Bajnai szárnyas csillag (Libaszárnyas) soha nem fog leesni, hacsak lenem veri valaki mint vak a poharat. Hümm!
kukagyerek
2012. november 11. 09:03
"Új politikai csillagnak nevezi Bajnait.." Az ilyenek okozzák az optikai csalódást!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!