Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A Jobbik ragaszkodik az internetes választási kampányhoz

2012. november 14. 14:39

Nem ért egyet a radikális párt azzal a kormánypárti szándékkal, hogy a 2014-es választásoktól nem lehetne internetes oldalakon választási hirdetéseket elhelyezni.

2012. november 14. 14:39

A Jobbik nem ért egyet azzal a kormánypárti szándékkal, hogy a 2014-es választásoktól nem lehetne internetes oldalakon választási hirdetéseket elhelyezni – jelentette ki Dúró Dóra szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján. Az Országgyűlés hétfőn döntött a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító indítványokról. Az elfogadott változtatások szerint a kampányidőszakot ötven napban határozták meg, ezalatt a plakátokon és szórólapokon kívül a pártok csak a nyomtatott sajtóban – köztük az országos napi- és hetilapokban – és a közszolgálati médiában hirdethetnek, így többek között az internetes oldalakon nem. A törvényjavaslat zárószavazását várhatóan a jövő héten tartják.

A Jobbik szóvivője szerint ezzel a módosítással a kormány lemond a fiatalabb korosztály támogatásáról, valamint a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező állampolgárok tájékozódását is jelentősen megnehezíti. Az ellenzéki párt szerint akkor lehetne valóban olcsó a választási kampány, ha ingyenes felületeket biztosítanának a pártoknak a közmédiában és ha az óriásplakátok közül is igazságos módon, sorsolással osztanának ki állami kezelésben lévő helyeket.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2012. november 14. 18:49
Azért ha egy társadalom kb 22 év alatt nem ismeri az alapvetöen a demokratikus töbpárt rendszer lehetöségeit és nem tud ezzel élni az nem róható fel csak a politikai elitnek. Az, hogy ki kerül a parlamentbe a választok döntik el és a jelölő szervezet (párt). Mivel ezek a pártok minden alkalommal eltéré eredményt érnek el, így a kéviselök összetétele és száma is változó. Általában akik a listákon szerepelnek azok egy párt meghatározó személyei vezetői is változik. Egy kezemen megszámolhatú azon képviselök száma akik végig jelen voltak a demokratikusan választott t0bbpárti parlamentben. Tehát állandó változásba vannak. Az meg egy teljes nonszensz, hogy egy párt a vezetőségét teljes egészében változtassa, mivel ez a teljes müködő képességét kérdőjelezné meg és egyáltalán a rendszer müködését. Akárhogy is van a politika is egy szakma, mint a többi és müveléséhez ugyanazon képességek szükségesek, mint más pályán. Ezért van az, hogy általában a képviselék is szakosodnak, vannak szakpolitikusok akiknek pluszba még társadalom politikai ismeretekre is szert tenni, valamint ismerni kell még az állam müködési alapjait is, ha a törvényhozásban képviselök lesznek. Ezért a pártok törekszenek kiválasztani a legmegfelelöbb embert. Akik nem ezen elv alapján válogatnak azok egyhamar kihullanak. Nem lehet "civilekkel" egy országot vezetni és törvényeket hozni. Nálunk az a fő probléma, hogy valamilyen rejtéjes oknál fogva, mintha szántszándökkal alakitották volna úgy ki a közbeszödet, hogy a politikát, mint haszontalan felesleges semmit tevésnek tartsák, ezáltal egybemosva mindenkit és ezáltal ne lehessen megkülömböztettni a valódi teljesítményt és a károkozást. Inkább én ezt tartom a mai magyarország legnagyobb problémájának. Ezen pedig a társadalom változtatthat igazán, hogy maga ismeri fel, hogy a politikusai örte tesznek és diferenciálnak és nem mások által sugalt véleményt krika nélkül elfogadva mennek az árral, Igaz, hogy a demokrácia egy fárasztó müfaj, amit ha a benne élö egyének kihasználva az adott lehetőségeit maguk teszik élhtövé és jobbá a válsztásaik nyomán. Ha tévedtek akkor nem másra mutogatnak, hanem elöször őnmagukat vizsgálják meg, hogy hol tévedtek és mi volt az oka ennek. Ha meg félre lettek vezetve a saját hiszékenységük, irigységük és egyébb sztereotipiájuk miatt ne a világra haragudjanak.
HSL
2012. november 14. 18:21
és témába illően: Ki a fasz az a Papcsák? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?
next mindig élni fog
2012. november 14. 15:58
Totálisan egyet is értek a nácikkal! Miért nem lehet? Volt már erre elfogadható magyarázat? Ész érvvel nem lehet ezt megmagyarázni, mert a modern kor vívmánya a net! Akkor miért kell ezt kizárni? Hm!
kjkj945
2012. november 14. 15:52
Mi ez a marhaság????? Hogy lehet letiltani a netről bármit??? A kűűűűfőőődi servereket hogy tiltja le azokon keresztül mehet orrba-szájba!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!