MJVSZ: A vidéki tömegközlekedést is támogassák úgy, mint a BKV-t!

2012. október 12. 19:49

A budapestihez hasonló ártámogatási rendszer bevezetését kéri a kormánytól a vidéki városok helyi tömegközlekedéséhez a Megyei Jogú Városok Szövetsége.

2012. október 12. 19:49

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) társelnöke, Kaposvár fideszes polgármestere pénteken Pécsen, az MJVSZ közgyűlésének szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta: sérelmezik, hogy amíg a BKV esetében a központi támogatás árkiegészítés formájában megjelenik, ilyen segítségben a vidéki települések, illetve az ott szolgáltató társaságok nem részesülnek.

A politikus az igényt azzal indokolta, hogy a városok a tömegközlekedésből keletkező veszteségeket már nem tudják a jegyárak emelésével és a járatok ritkításával mérsékelni, mert ennek az lesz a következménye, hogy tovább csökken az utasok száma.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2012. október 13. 12:26
Nem kívánok hozzászólni ehhez a Budapest-vidék vitához, mert azt gondolom, hogy ez álprobléma. Mindkét párt érvelése meglehetősen demagóg! Ehelyett itt van egy vicc, amit szívesen megosztok a virtuális közösséggel: Hely: budapesti villamos. Szituáció: fiatalember átadja az ülőhelyét az idős hölgynek. Párbeszéd: - Fiatalember! Ugye maga vidéki? - Az vagyok! Miből tetszett rájönni? - Hogy átadta az ülőhelyét. - És a néninek ugye pestinek tetszik lenni? - Az vagyok. Miből gondolta? - Nem tetszett az ülőhelyet megköszönni!
OrangeOrder
2012. október 13. 10:49
Oké, de hol van vidéken egyáltalán TÖMEG? :)
G. Pantyelejevics
2012. október 13. 09:34
Szép nagy értelmetlen vidék vs. Budapest lett itt ebből a hírből. Polgártársak! Csak picit higgadjatok le és gondolkodjatok! A BKV 2013-as költségvetéséből egyelőre hiányzik 40 milliárd. Erre kellene olyan nagyon irigykedni?
pecsid20
2012. október 13. 08:32
Innen is köszöntöm a sznob budapesti tahókat, akik szerint Magyarország egy Budapestből és egy jó nagy vidéknek nevezett mezőből áll, csak tanyákkal, pásztorokkal, folyton részeg kackiás bajszú Pista bácsikkal, dagi népi viseletes hiányzófogú rétestkészítő Marika nénikből és romákból áll. Kis hányás felugrik a számba az ilyen emberektől. Elég sok város van még, szép is némelyik, tessék körülnézni. Amennyivel több pénzt termeltek, annyival többet be is nyeltek. Metró hogy áll ? Barmok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!