Azeri miniszter: Safarov elsősorban áldozat

2012. október 09. 16:56

Szijjártó Péter szerint a kormány lezártnak tekinti Ramil Safarov ügyét, az azeri gazdasági miniszter pedig azt nyilatkozta, hogy kormánya humánusan és igazságosan járt el az azeri baltás gyilkos ügyében, akit elsősorban áldozatnak tekintenek.

2012. október 09. 16:56

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerint a magyar kormány a maga részéről lezártnak tekinti a Safarov-ügyet, így azt a Magyar-Azeri Gazdasági Vegyes Bizottság ülésén semmilyen módon nem is hozták szóba. Szijjártó Péter ezt a vegyes bizottság ülését követő sajtótájékoztatón egy újságírói kérdésre válaszolta.

Sahin Musztafajev azeri gazdaságfejlesztési miniszter ezzel kapcsolatban elmondta: a magyar kormány a nemzetközi jog alapján lépett. Az azeri miniszter szerint a magyar kormány döntése „humánus és igazságos volt”. Véleménye szerint az azeri kormány is a nemzetközi jog szerint lépett. Hangsúlyozta: Ramil Safarov elsősorban áldozat, de az azeri tiszt által megölt örmény tiszt is áldozat volt. Szerinte Örményország agressziót követett el, az azeri területek 20 százalékát megszállta. Ezen a területen született Ramil Safarov is – tette hozzá az azeri miniszter.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog
2012. október 09. 22:21
Itt sem lesz hozzászóló a fülkésektől! Miért? "Hangsúlyozta: Ramil Safarov elsősorban áldozat" Aztán jön a de a szegény örmény is! Akkor most ki is áldozat? Aki ölt egy baltával, vagy az, akit megöltek egy baltával! Az ügy megint lezárva? De jönnek megint a baltások gazdasági magállapodásokat kötni! Csak nehogy baltával tegyék! Egyébként az igazi baltást szívesen látnám ebben a delegációban és talán baltával mehetne haza! Hm!
Samsa
2012. október 09. 21:54
Sajnos ennek a nyomorult fasszopónak, halvány fogalma sincs, arról, hogy milyen súlyos mondatok estek ki a szájàn.
Secnir
2012. október 09. 20:27
elő kellett vennem egy százas papírzsepit, mert egyenesen megkönnyeztem szegény safarovot. óh, mi lett volna, ha nem tud odalopakodni a másik szobába és nem tudja lefejezni a tettest? igazi hős ő...
Atisz
2012. október 09. 18:55
Azért ez durva sarkítás, de tegyük hozzá, hogy némiképp valóban érthető az effajta agresszió annál, akinek kiirtották a családját az örmények. A legnagyobb tényleg annak a hülyének a felelőssége, aki 1 ilyen azerit és 1 örményt egy szálláshelyre elhelyez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!