Választ vár a MÁV-tól az LMP

2012. szeptember 14. 12:02

Az LMP választ vár a MÁV vezetőitől és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól arra, igaz-e a vasúttársaság közpénzekkel való megfelelő gazdálkodásért felelős osztályának megszüntetéséről szóló hír.

2012. szeptember 14. 12:02

Jávor Benedek, a párt országgyűlési frakcióvezetője pénteki közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy míg a kormány a Széll Kálmán-tervben megtakarítási terveket fogalmazott meg a vasúttársasággal kapcsolatban, addig az Állami Számvevőszék nyáron közzétett jelentése számos lemaradást állapított meg a felelős gazdálkodás területén. Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke megismételte pártja korábbi kezdeményezését egy MÁV-vizsgálóbizottság felállítására. Jávor Benedek szerint az új cégvezetés lépése alátámasztja ennek szükségességét, „közben mindenki számára kezd érthetővé válni, hogy azt a parlamenti többség miért szabotálja el” – fogalmazott.

Az Index hétfőn számolt be arról, hogy a vasúttársaság szeptembertől megszüntette a frissen létrehozott szabályozás, etika és kockázatmenedzsment (compliance) osztályát. A hírportál ezt azzal hozta összefüggésbe, hogy az osztály is részt vett egy tűzfalbeszerzés megfúrásában”. Az Index szerint a MÁV úgy akart 144 millió forintért j hardvert beszerezni, hogy aztán kiderült, raktáron is hever egy funkciójában egészen hasonló, amelyet már csak be kellene szerelni nagyjából ötmillió forintért. Az osztály megszüntetésével egy időben leváltották a MÁV Informatika Zrt. éléről Katus Gábort, aki a hírek szerint szintén ellenezte a beszerzést.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcolt
2012. szeptember 14. 12:50
Látom, a fideszdroidoknak igen tetszik, hogy valaki nagyon el akar lopni 140 millió forintot.
kjkj945
2012. szeptember 14. 12:46
Egyszer már lehetne valami ami a lompnak tetszik.
felfújta a szél
2012. szeptember 14. 12:17
Na ezek megint odaláncolják magukat valahová, csak arra várnak hogy elálljon az eső
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!