Index: Tarlós le akarta váltani Vitézyt

2012. szeptember 16. 15:32

El akarta mozdítani a Budapesti Közlekedési Központ éléről Vitézy Dávidot a főpolgármester – tudta meg az Index. Az ügy miatt komolyan összekapott a fővárosi Fidesz-frakció és Tarlós István, bár utóbbi szerint szó sem volt eltávolító szándékról. Vitézy végül a helyén marad.

2012. szeptember 16. 15:32

Az Index értesülései szerint Tarlós István le akarta váltani a BKK éléről Vitézy Dávidot. Vitézy a Fidesz segítségét kérte az ügyben, ami a portál szerint soha nem látott módon élezte ki a főpolgármester és a fővárosi Fidesz-frakció közötti konfliktust egy szerdai zárt ajtós találkozón.

A párt kiállt Vitézy mellett és azt követelte Tarlóstól, hogy váljon meg két kulcsemberétől, a Fővárosi Biztonsági Irodát vezető Pető Györgytől, illetve tanácsadójától, Mitnyan Györgytől. Emellett felvetették, hogy csökkenteni fogják a főpolgármester kinevezési jogait.

Tarlós az Indexnek azt mondta, hogy Vitézynek még van mit tanulnia a belső cégvezetésről, ezért gondolta volna jónak, hogy ideiglenesen szétválasszák a BKK szakmai és a vezetői pozícióját. Vitézy általános vezérigazgató-helyettes lehetett volna, széles szakmai szabadsággal. Hozzátette: erről végül nem döntöttek, sőt valójában eltávolító szándék sem volt. Mint fogalmazott, Vitézy marad a helyén, de nem azért, mert a Fidesz-frakció „hisztériázott”.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2012. szeptember 17. 09:50
Most én is csak azt tudom mondani, hogy igen, Vitézy nem a tehetsége miatt van ott. Hobbija a közlekedés, de ez még nem jelent hozzáértést rátermettséget. Egy munkamániás haveri kör vezetője, aki nem hajlandó akár éjszakába nyúlóan velük tartani, az előbb, utóbb ki van rúgva. Sajnos a rokoni szálak....
Peter8811
2012. szeptember 17. 07:30
Vihar a biliben az Index már vitorlát bontott.
HSL
2012. szeptember 17. 06:09
Orbán Ráhel aranyhörcsögét kéne Tarlós helyébe rakni - a forradalom nevében!
HSL
2012. szeptember 17. 06:06
buz...búzakék buszfestő dávidka húzzon felcsútra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!