Versenyhivatali eljárás indult a dinnye-ügyben

2012. augusztus 30. 13:43

Több cég és két egyesület ellen is eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal dinnye-ügyben, amiért azok vélelmezhetően megegyeztek a dinnye árában, illetve a külföldi dinnyék diszkriminálásában.

2012. augusztus 30. 13:43

A Gazdasági Versenyhivatal (GVM) eljárást indított több magyarországi kereskedelmi lánc ellen versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt. A hatóság a cégek – az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., az Auchan Magyarország Kft., a CBA Kereskedelmi Kft., a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt., a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. – mellett bevonta az eljárásba a Magyar Dinnye Szövetség Közhasznú Egyesületet, valamint a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsot is.

Az érintettek „vélelmezhetően megegyeztek egyrészt a Magyarországon termesztett görögdinnye 2012. július közepétől alkalmazandó áraiban, másrészt abban, hogy a Magyarországon kívül megtermelt dinnyét nem, vagy csak diszkriminatív árazással forgalmaznak Magyarországon” – olvasható a GVH közleményében.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gvarga10
2012. augusztus 30. 18:19
Nemsokára jön Lőrinc a dinnyébe és vége a gumicsontnak!
Secnir
2012. augusztus 30. 16:21
az, hogy bevonta az eljárásba a fenti cégeket, az egy dolog. ha mindannyian azt mondják, hogy budai utasítására történt, akkor nem kartell, viszont budai várhat az ánuszába egy méretes görögöt, mert akkor őt tosszák meg a kartellezés elindítása miatt. ne felejtsük el, hogy a kartellkivizsgálás szabályai szerint az a kartellező tag, amelyik bevallja, hogy kartellezett, és megnevezi a felelős személyt, az mentesül a büntetés alól. akkor is, ha ő nyomja fel a kartellt. mivel mindannyian kijelentették korábban, hogy budai miatt emelték meg a dinnye árát, és emiatt indított eljárást a GVH, valószínűleg a fent említett cégek mentesülnek a kartellvád alól. (persze kell majd egy kis jogi csűrés-csavarás, de budai alacsony röppályára tétele megér ennyit)
zolinho723
2012. augusztus 30. 16:06
Hamarosan változás lesz a versenyhivatal élén.Budait ajánlanám.
bigyomail
2012. augusztus 30. 14:37
Megint kiket szívatnak a kormány hülyesége és a kormánytagok teljes és tökéletes alkalmatlansága miatt? Hát az üzletláncokat. Mit mondtak volna a kormány képviselőjének? Húzz el? Nem merték, mert holnap újabb adókat kapnak a nyakukba. Az államtitkár erősíteni akarta a saját magánbizniszét. Visszaélt a beosztásával és belekergette az üzletláncokat a kartellbe. Most meg őket is zaklatja a GVH?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!