Örményország megszakítja kapcsolatait Magyarországgal

2012. augusztus 31. 19:32

Örményország péntektől megszakítja diplomáciai és minden egyéb hivatalos kapcsolatát Magyarországgal – közölte Szerzs Szargszján örmény elnök pénteken Jerevánban. A magyar kormány álláspontja szerint Magyarország Ramil Sahib Safarov ügyében mindenben a nemzetközi jog szabályai szerint járt el.

2012. augusztus 31. 19:32

„Hivatalosan bejelentem, hogy mától megszakítjuk diplomáciai kapcsolatainkat és minden hivatalos viszonyt Magyarországgal” – jelentette be az örmény elnök a kaukázusi országban akkreditált ENSZ-tagállamok nagykövetei előtt.

Az Interfax orosz hírügynökség tudósításában utal arra, hogy pénteken Azerbajdzsánba érkezett és elnöki kegyelemmel kiszabadult Ramil Sahib Safarov, aki mindeddig Magyarországon töltötte börtönbüntetését egy örmény katonatársa meggyilkolásáért. „Sem én, sem Örményország nem fogadja ezt el. Az örmény nép ezt nem bocsátja meg” – fogalmazott Szerzs Szargszján.

Frissítés:

A magyar kormány álláspontja szerint Magyarország Ramil Sahib Safarov ügyében mindenben a nemzetközi jog szabályai szerint járt el. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénteki közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az azerbajdzsáni igazságügyi minisztérium korábbi tájékoztatása szerint a Magyarországon meghozott büntető ítélet alapjául szolgáló cselekmény az ottani büntető törvénykönyv szerint is életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

Mindeközben paradicsommal dobálták meg és letépték a magyar konzulátus zászlaját Jerevánban Örményország Köztársasági Pártjának (HHK) hívei tiltakozásul azért, mert Budapest kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Sahib Safarovot. A megmozdulás résztvevői elégették Safarov fényképét is. Később rendőrök érkeztek a helyszínre. 

Karen Avagjan, a Köztársasági Ifjúsági Szervezet elnöke az Armenpress hírügynökségnek azt mondta, azért jöttek, hogy kinyilvánítsák tiltakozásukat és felháborodásukat. A megmozdulás nem volt előre tervezett, ez volt az első válasz a történtekre. „Ez úton szeretnénk ráirányítani a nemzetközi közvélemény figyelmét erre az elfogadhatatlan esetre” – tette hozzá.

Összesen 793 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZZoltan
2012. szeptember 01. 12:17
Na végre! Nem is kell nekünk a népirtó örmény kapcsolat. Remélem a következő lépésben Izrael is megszakitja velünk a kapcsolatait. Végre, kezdődik a jóvilág! Amúgy meg nem értem, hogy a balliberós nyomorultak miért pártolják folyton a népirtó - terrorista örmény csőcseléket???? Az örmények több 10ezer azerit mészároltak le a 90-es évek elején. Az azeri baltás egy ilyen halálbrigádban résztvevő örmény tisztet ölt meg! Erről vajon miért nem cikkezik a mandiner, meg az index, hvg meg egyéb népbutitó moszad kreálmányok? Agyatlan manipulálható konzumidióták a magyarországi balliberálisok.....
Oleg_Mashkowiak
2012. szeptember 01. 12:12
Magyarországnak még nem volt olyan szövetségese, amelyik kiállt volna mellette.
silverman
2012. szeptember 01. 11:47
"Kedves" szerecsenmosdatók. Szóval, ha egy harmadik ország kiadja Romániának az alvó magyart baltával lemészároló románt, akit otthon szabadon engednek és hősként kezelnek, amiért magyart ölt, akkor ti lelkesen tapsoltok a románokkal, mint most az azeriekkel. Mekkora hazaáruló férgek vagytok.
Vén Csataló
2012. szeptember 01. 11:46
A legjobb hír, hogy az örmény parlament elnöke bosszúból lemondta a bukaresti(!!!) látogatását. Ilyen jót is rég röhögtem! :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!