A hivalkodás költségvetését fogadták el az LMP szerint

2012. július 12. 15:27

Schiffer András kijelentette: a „hivalkodás költségvetése” a jövő évi büdzsé, amelyben a kormány tízmilliárd forintos nagyságrendű összeget költ látványberuházásokra és kommunikációra.

2012. július 12. 15:27

Az LMP álláspontja szerint a jövő évi büdzsé a „hivalkodás költségvetése”, amiben a kormány tízmilliárd forintos nagyságrendű összeget költ látványberuházásokra és kommunikációra – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András. Az Orbán Viktor 1994-es mondatát – „szegény ország kormánya ne urizáljon” – idéző képviselő úgy fogalmazott, hogy jövőre az önkormányzatoktól és a jóléti szférától „brutális” mértékben vonnak meg forrásokat. Szavai szerint eközben mégis jut kétmilliárd forint az Országgyűlési Őrség felállítására, több mint tízmilliárd forintot szánnak a Kossuth tér felújítására, a közigazgatási és igazságügyi tárca igazgatási költségei pedig úgy nőnek 12 százalékkal, hogy a minisztérium feladatai a kormányátalakítás óta csökkennek.

Az LMP számára az a legfelháborítóbb, hogy a büdzséből jövőre 3,3 milliárd forintot akarnak kormányzati kommunikációra fordítani – jelentette ki. Ebből 1,6 milliárd forintot „a különböző konzultációs propaganda-hadműveletekre kíván Orbán Viktor személyesen elkölteni”. Szavai szerint mindez akkor történik, amikor falvakban az utolsó munkahelyek szűnnek meg, „gyakorlatilag lélegeztetőgépen működnek vasútvonalak, iskolák, különböző szociális-egészségügyi intézmények”. Az LMP azt javasolta, hogy ezt az 1,6 milliárd forintot tegyék át a Nemzeti Együttműködési Alapba. Nincs fedezet a presztízsberuházásokra és nincs fedezet arra, hogy a Fidesz közpénzből folytasson propagandaháborút – szögezte le.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. július 12. 16:35
A lump ezt csak szeretné http://www.youtube.com/watch?v=YDABOgIweLI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!