Kijev elhalasztja a jaltai csúcsot

2012. május 08. 15:23

A Timosenko-ügy miatt eddig a német, az osztrák, a cseh, az olasz, a szlovén, a román és a horvát államfő jelezte, hogy nem vesz részt a jaltai csúcstalálkozón, és több vezető politikus lemondta részvételét a júniusi közös lengyel-ukrán rendezésű futball Európa-bajnokságon is. Áder János sem ment volna Jaltába.

2012. május 08. 15:23

Ukrajna elhalasztotta a közép-európai államfők péntekre és szombatra tervezett jaltai csúcstalálkozóját. A kijevi szóvivő szerint csupán a lengyel, a litván, a moldovai és a szlovák elnök jelezte, hogy elmegy Jaltába.

Miután a hétéves börtönbüntetését töltő Julija Timosenko éhségsztrájkba kezdett, mert állítása szerint a börtönben megverték,  az ügy miatt eddig több mint tíz európai – mások mellett a német, az osztrák, a cseh, az olasz, a szlovén, a román és a horvát – államfő jelezte, hogy nem vesz részt a jaltai csúcstalálkozón, és több vezető politikus lemondta részvételét a júniusi közös lengyel-ukrán rendezésű futball Európa-bajnokságon is. A magyar Külügyminisztérium sajtó főosztálya pénteken közölte, hogy Áder János megválasztott köztársasági elnök „halaszthatatlan új hivatali kötelezettségei miatt” nem tud részt venni a közép-európai államfők jaltai csúcstalálkozóján.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. május 08. 16:00
"Áder János sem ment volna Jaltába. " Igen, tudjuk. Még nem nézett be minde kis fiókba, hogy felejtett-e ott valamelyik elődje valamit.
heep
2012. május 08. 16:00
Azért csókoltatom a "demokrata" politikusokat. Ha egy "a mi kutyánk kölke" emberről van szó, aki egyébként a jog és az igazságérzet szerint is megérdemli a börtönt, akkor persze rögtön bojkottálnak. Hogy emellett naponta vernek félhalottra embereket, erőszakolnak meg nőket az ukrán rendőrök. Az oligarchák meg simán eltüntetik aki az útjukban áll. Ezek nem zavarják a finnyás ízlésű politikusokat. Ezek az emberek csak statisztikai adatok számukra. De ha egy közülük való és még esetleg példát is mutat arra, hogy még volt miniszterelnökök is felelősségre vonhatók, na itt kiborul a piciny lelkük.
trespass
2012. május 08. 15:32
Áder nem ért rá - elhalasztották. Hiába na, nagy ember az áder!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!