Tarlós megegyezne a vízművek befektetőivel

2012. március 01. 08:36

A főpolgármester szerint az lenne a legjobb, ha sikerülne megegyezniük a Fővárosi Vízművek befektetőivel. Ha mégis fel kell mondani a szerződést, akkor arról egyeztetnek majd a kormánnyal, mert nem akarnak külpolitikai bonyodalmat.

2012. március 01. 08:36

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen határozott arról, hogy felmondhatja a Fővárosi Vízművek külföldi befektetőivel kötött szerződést Tarlós István. A főpolgármester ezzel kapcsolatban az m1 Ma Reggel című műsorában azt mondta: nem olyan egyszerű kérdésről van szó, hiszen egy nagy ország nagybefektetőjéről van szó, amellyel 1997-ben kötött a város „egy egyébként általunk megkérdőjelezhető szerződést” – mondta. Leszögezte: a legnagyobb baj az, hogy úgy néz ki, ezt a szerződést a befektető elég komolyan meg is sértette, tehát a szerződés értelmében elvileg fennáll a felmondás lehetősége.    

Mi azonban nem szeretnénk semmilyen külpolitikai bonyodalmat okozni, tehát a kormány illetékes szegmensének egyeztetésével teszünk csak határozott lépést” – mondta. Tarlós hangsúlyozta, hogy hogy előző nap semmilyen végleges döntés nem született, arra hatalmazták fel a főpolgármestert, hogy ha a körülmények úgy alakulnak, akkor jogában legyen felmondani a szerződést. Hozzátette ugyanakkor, hogy ezt a kormánnyal való egyeztetés nélkül nem teszi meg, s az egyeztetések a befektetővel is tovább folynak. A főpolgármester kijelentette azt is, hogy a legkívánatosabb megoldás az, hogy sikerüljön megegyezni; ha ez semmiképp nem sikerül, akkor jöhet számba a felmondás.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
novara
2012. március 01. 09:51
Nocsak,az a fránya német RWE. Legalább Tarlós gondolkodik,mielőtt kokit,vagy sallert osztana,vagy kiebrudalna...
sky.net
2012. március 01. 09:16
párizsban gond nélkül felmondhatták az a francia suez-es szerződést budapesten persze ugyanez külpolitikai bonyadalmakat okozhat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!