Újabb vallási közösségeket ismerhetnek el egyházként

2012. február 26. 11:05

További vallási közösségeket ismerhet el az Országgyűlés a soron következő kétnapos ülésén. A parlament emellett hétfőn ismét nekivághat a Malév-bizottság felállításának, majd kedden értékelheti például a vörösiszap-katasztrófa felelősségét vizsgáló bizottság eredményeit is.

2012. február 26. 11:05

A Ház ülése az oktatási államtitkár napirend előtti felszólalásával kezdődhet hétfőn, Hoffmann Rózsa várhatóan a pénteken lejárt felsőoktatási felvételi határidővel összefüggésben szól majd. A képviselők a megszokott interpellációs blokk után elsőként Rogán Antal javaslatáról dönthetnek, amely szerint a visszajáró adót állampapírban adhatná az állam a cégeknek. Ezután kerülhet sor a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény módosítására, amelynek során a korábban elfogadott 14 egyház mellett további 18 vallási közösséget ismerhetnek el egyházként. 

 
A határozathozatalok után ismét napirendre kerülhet a Malév-bizottság létrehozása. Budai Gyula előterjesztése már a parlament előző heti programján is szerepelt, de akkor elmaradt a vita, mivel az elszámoltatási kormánybiztos kedden késő este nem volt jelen, amikor ismertetnie kellett volna javaslatát. Az indítvány szerint az új parlamenti testület a Malév és a Budapest Airport privatizációjának körülményeit, továbbá a csődbe jutott légitársaság korábbi visszaállamosítását vizsgálná.
 
A hétfő esti órákban korábban tárgyalni kezdett előterjesztések vitája folytatódhat, így ismét terítékre kerül például a kommunista diktatúra által kitelepítettek, valamint az őket befogadók emlékének megörökítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat, a Balsai István 2006-os őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízott jelentése és a tavaly év végi LMP-s tüntetéshez kapcsolódó közkegyelmi javaslat is. A vörösiszap-katasztrófa felelőseit kereső bizottság jelentése kedden kerül napirendre, csakúgy, mint a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvénymódosítási javaslat általános vitája, illetve a hungarikumtörvény tárgyalásának folytatása.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2012. február 26. 14:10
A fidesz szégyene, hogy az elismert vallások közé felvették a hitgyülit, ezt a nem több mint kb két és fél évtizede kavaró zsidó szektát. Vajon mit kapott cserébe ezért a fidesz? Szégyenteljes megalkuvás!
novara
2012. február 26. 12:07
"mivel az elszámoltatási kormánybiztos kedden késő este nem volt jelen, amikor ismertetnie kellett volna javaslatát." Hát hol volt a nemzet Gyulája? Rendet rakott a Malév,és a Budapest Airport szerződések között,nehogy megint összekeverje őket...
durrbele
2012. február 26. 11:41
Azért ez már röhejes!Lassan visszajutnak azokhoz a számokhoz amiből leakartak faragni.Nagy elánnal belevágnak mindenbe aztán szépen visszasunnyognak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!