Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Fidesz: Már látszódnak az eredmények

2012. január 19. 13:20

Selmeczi Gabriella szerint új gazdaságpolitika eredményei, hiszen egy év alatt duplájára nőtt az új munkahelyek száma Magyarországon.

2012. január 19. 13:20

Az új gazdaságpolitika eredményei már látszódnak: egy év alatt duplájára nőtt az új munkahelyek száma Magyarországon, ráadásul úgy, hogy a legtöbb új álláshely a legnehezebb helyzetben lévő térségekben jött létre – közölte a Fidesz szóvivője. Selmeczi Gabriella emlékeztet arra, hogy 2010-ben az új kormány kiemelt nemzeti ügyként jelölte meg a  munkahelyek megvédését, és újak létrehozását. „Magyarország csak úgy lehet úrrá a gazdasági nehézségeken, ha minél többen dolgoznak, és felszámoljuk azt a tarthatatlan helyzetet, hogy többen éltek állami juttatásból, mint munkából” – fogalmazott. 

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján közzétett statisztikai adatok szerint tavaly decemberben több mint 10 ezer munkáltató csaknem 33 ezer új álláshelyet jelentett be. Ez novemberhez képest 11,1 százalékos, az előző év azonos időszakához képest pedig több mint kétszeres emelkedést mutat a bejelentett új munkahelyek számában. A legtöbb új állásbejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyéből érkezett. Utóbbiban 2600, előbbiben 5400 új állást regisztráltak.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egypolgár
2012. január 20. 09:50
http://privatbankar.hu/karrier/novemberig-39-ezer-kozalkalmazottol-valt-meg-az-allam-243913 Na erre mit mondana Selmeczi szöszi vagy Szíjjártó pinokkió? Aljas balliberális rágalom? Vagy bulvárkacsa??
pemetecukor
2012. január 19. 17:10
Íme a Fidesz kommunikációs csődje. Hihetetlen hogy 20 év alatt sem tudtak felnőni a jó és hiteles - vagy legalább annak tűnő - tájékoztatásra.
4ttil4
2012. január 19. 15:56
én tényleg szeretném hogy ez igaz legyen, de erős a gyanúm,h csak a 8órásról 4 órásra csökkentett közmunkákkal értek el-(ezzel kétszeresére növelhették az alkalmazottak számát ugyanannyi pénzből)- ezt a statisztikai növekedést, ezt bizonyítja h a hátrányos megyékben nőtt nagy számban a foglalkoztatottság
flo
2012. január 19. 15:18
A közmunka miatt nő az új munkahelyek száma, Gabika. Gondolom, a híradóban is nagy csinnadrattával lesz közölve ez a jó hír. Az meg, hogy erősödik a forint, gondolom, szintén a gazdaságpolitika sikerének lesz betudva, nem pedig annak, hogy az eddigi ámokfutás miatt gyengült korábban és most, hogy szeretett kormányunk talán kezd felhagyni az ámokfutással, visszaerősödik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!