Egészségügy: Lázár rendezné a béreket

2011. november 29. 19:29

A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Rezidens Szövetség elnökével egyeztetett – Lázár János szerint komolyan kell venni a rezidensszövetség javaslatait.

2011. november 29. 19:29

A Fidesz-frakció készen áll arra, hogy segítséget nyújtson a törvényhozásban Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak a pénzügyi lehetőségek megtalálásban az egészségügyi bérek rendezéséhez – mondta Lázár János frakcióvezető a Magyar Rezidens Szövetség elnökével folytatott tárgyalás után kedden.

Lázár János hangsúlyozta: a frakció felhívja a kormány figyelmét arra, hogy a magyar egészségügyben a humánerőforrás és a munkavállalói gondok akuttá váltak, és ez az egészségügyben  az egyik legnagyobb veszélyforrás. A rezidensszövetség javaslatait, kéréseit igenis komolyan kell venni – mondta Lázár János. A politikus kifejtette: Papp Magortól, a Magyar Rezidens Szövetség elnökétől „minden részletében meggyőző tájékoztatást” kapott arról, hogy az általa képviselt fiatal orvosok milyen szakmai és egzisztenciális helyzetben vannak jelenleg Magyarországon.

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke az egyezetést igen konstruktívnak nevezte. Kifejtette: a megbeszélésen igyekezett világossá tenni az egészségügyben zajló folyamatokat, a drámai orvos elvándorlást, illetve a fiatal orvosok és szakorvosok azon harcát, hogy itthon szeretnének dolgozni. Ezen felül Lázár János személyes közbenjárását is kérték arra vonatkozóan, hogy egy kormányzati konzultáció keretében Orbán Viktor miniszterelnökkel is lehetőségük legyen tárgyalni. Erre Lázár János ígéretet tett.
 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jag3
2011. november 30. 09:54
Megjelent itt ez a "közömbös a hazája iránt" és a "bajba nem szolidáris vele" kifejezés. A haza iránt legközönbösebb csapat, amelyik a konkurrencia programjainak errodálásával szórakozik másfél éve, ahelyett, hogy szolidáris lenne a hazával, az a Fidesz.
tarackos
2011. november 30. 09:42
"Lázár János szerint komolyan kell venni a rezidensszövetség javaslatait" Vicces ezt annak a betyárgombócnak a szájából hallani aki szerint a rezidensek annyit is érnek...
Téglagyári Megálló
2011. november 30. 08:40
Mindenki annyit ér, amennyit eddig lopott
G. Pantyelejevics
2011. november 30. 05:48
- Lázár János rendezi az egészségügy bérfeszültségeit. - Lázár János módosítja a szerencsejáték adót. - Lázár János megmondja a tutit energia kérdésben. - Lázár János vízen jár. ... DR. LÁZÁR JÁNOS SZEMÉLYES ADATOK (...) KÉPZETTSÉG 1993-1999 József Attila Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar, Szeged 1989-1993 Bethlen Gábor Református Gimnázium, Hódmezővásárhely NYELVISMERET Német középfok Angol társalgási SZAKMAI PÁLYA titkár és a mai napig az lenne, ha Rapcsák András meg nem hal ... (forrás: http://www.hodmezovasarhely.hu/oldalak/polgarmester-83)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!