Wittner: Különadót az MSZMP-s nyugdíjakra!

2011. október 17. 13:59

Jóvátételi adót fizettetne a volt MSZMP, Munkásőrség, ÁVH vezető politikai döntéshozóinak a nyugdíja után Wittner Mária - írja a Népszabadság. Kezdeményezik a Büntető törvénykönyv módosítását: azokkal az egyezményekkel egészítenék ki Btk.-t, amelyek a nürnbergi bíróság által alkalmazott emberiség elleni bűntettekre vonatkoznak. Ezt 1956 kapcsán tartják fontosnak.

2011. október 17. 13:59

A Fidesz-frakció azt kéri a kormánytól, vizsgálja meg tételesen annak lehetőségét, jóvátételi adó fizettethető-e azokkal, akik a volt MSZMP-nek helyi, megyei és országos politikai szervezetének főállású döntéshozói voltak. Több ezer ilyen nyugdíjas van ma Magyarországon. Amennyiben törvényes és alkotmányos lehetőség van, a magyar állam adóztassa meg ezeket a nyugdíjakat! - ismertette a frakció álláspontját Lázár János a Fidesz-KDNP frakciószövetség ülése után.

A javaslat Wittner Mária felvetése volt: foglalkozzon az Országgyűlés az MSZMP vezető testületeiben és függetlenített apparátusaiban dolgozók jövedelem-viszonyaival, és vizsgálják meg, hogyan tudnak a közteherviselésben ezek a volt MSZMP-sek nagyobb szerepet vállalni. Wittner Mária szerint vannak olyan '56-os túlélők, akiknek a megélhetési körülményeik nehézkesek, és az állam nem tud méltóképpen gondoskodni róluk - olvasható a Népszabadságban.

Gulyás Gergely fideszes képviselő kezdeményezi a Büntető törvénykönyv módosítását: azokkal az egyezményekkel egészítenék ki Btk.-t, amelyek a nürnbergi bíróság által alkalmazott emberiség elleni bűntettekre vonatkoznak. Ezt 1956 kapcsán tartják fontosnak.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tőzeg Áfonya
2011. október 18. 09:38
Még valami a Fidesz is tele van kommunistával. A legkommunista ellenessebb fideszes házelnök úr szülei is kommunisták. Igaz csak szavaiban kommunista ellenes valóságban a kommunisták legnagyobb védelmezője. Wittner Máriát pedig 5 és féléves parlamenti munkája tükrében nem tudom komolyan venni.
kukagyerek
2011. október 18. 09:19
"Wittner: Különadót az MSZMP-s nyugdíjakra!" De kominista ellenes vagy öreganyám! Az egy cseppet sem zavar, hogy a frakcióban ahol üldögÉLSZ, hemzsegnek, mint nyű a ganéjban?
trendo
2011. október 18. 08:51
- Te is 56-os forradalmár voltál?! - Nem igazán, de már intézik... :)
oroszlán
2011. október 18. 07:48
Nézzük csak, hogy is állunk azokkal a szegénysorú 56 -asokkal 90-ben a leült évek után kaptak nyugdíj kiegészítést majd a Horn kormány idején Nemzeti Ellenállás címén kiegészítették a nyugdíjakat 25.000 Ft-ra ami a továbbiakban emelkedett na ekkor igen csak megszaporodtak az ellenállok 2001 -ben az Orbán kormány egyszeri nyugdíj emelést határozott el 20 és 50.000 Ft között volt az összeg a leült évektől függően. Kérdezem az az 56-os aki a Kádár érában vezérigazgató volt vagy hasonló állást töltött be mos miért nem marad csendben, de azt is megkérdezném aki Hornéktól tábornoki kinevezést fogadott el az azzal járó nyugdíjjal most netán Horntól venné el a nyugdíját milyen erkölcs szerint. Kisegiteni az 56-os szervezeteket akik nem az érdekvédelmet tartották feladatuknak hanem egymás lejáratását, a gyöngyszem ezek közül az a magát 56-os szervezetnek nevező társaság aki kitüntetést adományozott Képíró Sándornak és Király B. Izabellának
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!