Kártérítést követel a Sláger és a Danubius

2011. október 31. 11:14

Washingtoni bíróságon keresi igazát a két megszűnt kereskedelmi rádióadó - írja a Népszabadság.

2011. október 31. 11:14

Csatlakozott a Sláger Rádió korábbi tulajdonosa, az Emmis Communications Corporation az Accession Mezzanine-hoz, a Danubius Rádió tulajdonosához, hogy a washingtoni Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) hozzon döntést a magyar állam ellen két éve folyó keresetükben - írja a Népszabadság.

2009. október 28-án az ORTT a Sláger frekvenciáját a Neo FM-mel pályázó FM 1 konzorciumnak, a Danubius hullámsávjának használati jogát az Advenio Zrt. által működtetett Class FM-nek adta a következő hét évre. A döntés miatt tiltakozásul lemondott Majtényi László, az ORTT elnöke, aki mellett levélben kiállt Bajnai Gordon akkori kormányfő is. Az amerikai képviselőház 2009 decemberében felszólította a magyar államot: tartsa tiszteletben a jogállamiságot, bánjon tisztességesen a külföldi befektetőkkel, és tartsa fent a szabad, független sajtó iránti elkötelezettségét.

A Danubius Magyarországon pert indított az ORTT és az Advenio, a Sláger pedig az ORTT és az FM 1 konzorcium ellen. A Legfelsőbb Bíróság idén februárban kimondta: az egykori Danubius frekvenciájának pályáztatása jogsértő volt, a Sláger esetét viszont az összes korábbi bírói döntést felülbírálva jogszerűnek minősítette, és elutasította a Sláger keresetét.

A két társaság a washingtoni Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjához most beadott kérvényében arra hivatkozik, hogy a magyar államnak kompenzációt kéne fizetnie. Az ICSID mint békéltető testület az utolsó olyan helyszín, ahol az országok és a külföldi befektetők egyezségre juthatnak - írja a Népszabadság.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 31. 14:51
washingtoni Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) hozzon döntést Miért nem Patagóniában pereskednek?
Nomine
2011. október 31. 12:50
a Danubius/Sláger Cappu-cion volt a legnagyobb MSZP-s napihakni (amig ment) Lalikirály földönfutó lett a saját országában, Márta néni meg Gesztiválra jár unalmában Bocskorban
foxi
2011. október 31. 12:00
Valamikor még beperelik Chicagoban a Magyar Postát, mert ők kézbesítették a tértivevényes leveleket.
bmucsai
2011. október 31. 11:56
Továbbra se értem, mitől van illetékessége Magyarországon bármelyik USA-beli bíróságnak. Amennyiben nem vagyunk független állam, vagyis részei (szövetségi állama) vagyunk az USA-nak, tessék értesíteni erről a magyar lakosságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!