MSZP: Ötmillió felett 32 százalékos adókulcsot!

2011. augusztus 10. 13:01

Korrektebb társadalmi felelősségvállalásra van szükség az 5 millió forint felett keresőktől, ezért számukra 32 százalékos kulcsot kell bevezetni - mondta Szekeres Imre, az MSZP gazdasági kabinetvezetője az Atv műsorában.

2011. augusztus 10. 13:01

„Annyira bizonytalan a világ, hogy nehéz előre látni, ezért nem a kormány a felelős, de azért igen, hogy ilyen napokban a miniszterelnök nincs fent a kapitányi hídon, és nem ad világos, határozott jelzéseket” – mondta Szekeres Imre, az MSZP gazdasági kabinetvezetője az Atv műsorában. Szekeres azt mondta, ha olyan látványpékséget csinál a kormány, mint tavaly, akkor nagy bajok lesznek a gazdaságban.

A szocialista képviselő szerint elsősorban az adórendszeren kellene változtatni: korrektebb társadalmi felelősségvállalásra van szükség az 5 millió forint felett keresőktől, ezért számukra 32 százalékos kulcsot kell bevezetni. A képviselő szerint többvariációs költségvetést kellene elfogadnia a kormánynak, ami segítené a tervezhetőséget és a tartalékképzést.

A gazdasági kabinetvezető a rokkantnyugdíjasok munka világába tereléséről azt mondta: a lépés 370 ezer embert érint, de 320 ezer biztosan nem tud majd elhelyezkedni a versenyszférában. A MOL-részvények vásárlásával kapcsolatban Szekeres úgy nyilatkozott, 129 milliárd forintot vesztett rajta a kormány.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyumadar
2011. augusztus 11. 13:28
bunkóházy ! öt millió felett 100 % legyen az adó , mijaz hogy ! 110 % A szarházyaknak pedig dupla adó , dupla adó- dupla élvezet....
TroppauerH
2011. augusztus 10. 15:56
Szekeres et. megint részegen írogat? És még szabadlábon? Elképesztő!
flo
2011. augusztus 10. 14:54
A feketegazdaságot, a seftelőket, mindent okosba' megoldókat kellene már jól megbszni, nem a keményen dolgozó, jól keresőket. Persze az ilyen demagóg, az emberi irigységre építő ötleteket mindig könnyebb eladni.
flo
2011. augusztus 10. 14:38
Elmennak a fenébe a 32%-ukkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!