Lázár: Lesz védő nélküli fogva tartás

2011. június 17. 12:24

A Fidesz frakcióvezetője szerint a kormánypárt ragaszkodik a fogvatartottak védővel való érintkezésének korlátozásához, annak időtartamát viszont 24 órára csökkenthetik. Az, hogy az ügyészség úgynevezett kiemelt jelentőségű ügyekben maga dönthetné el, melyik bíróságon emel vádat, a bírósági munka hatékonyságát növelné.

2011. június 17. 12:24

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője pénteken leszögezte: Nem 48, hanem 24 órán keresztül lehet majd korlátozni a fogvatartottak védővel való érintkezését, de a korlátozást lehetősége megmarad „a bűncselekmény felderítése, a nyomozás sikeressége és az állam büntetőigényének érvényesítése érdekében”.

Az, hogy az ügyészség úgynevezett kiemelt jelentőségű ügyekben maga dönthetné el, melyik bíróságon emel vádat, a bírósági munka hatékonyságát növelné és csökkentené a bíróságok leterheltségét - érvelt Lázár János.

A büntetőeljárási törvény módosítása - melyet a frakcióvezető tisztaság és gyorsítás törvénycsomagnak nevez - Lázár szerint az állammal szemben megrendült közbizalom helyreállítását hivatott szolgálni. A politikus úgy véli: nem megengedhető, hogy az egyes korrupciós és közéleti szereplők által elkövetett bűncselekmények büntetőügyei akár öt-tíz éven keresztül is elhúzódjanak, az igazság mielőbbi feltárása az ország érdeke.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flo
2011. június 18. 21:51
Egy nagyon jó képet sikerült beilleszteni a poszthoz. Lázár, Meggyes, Répássy, Lázártól jobbra a nem-tudom-kicsoda tejfölösszájú, tapasztalatlan, de legalább arrogáns és nagyképű kis csicska. Jó kezekben az ország. Megnyugodhatunk.
Etienne
2011. június 18. 20:24
Hello, vegyétek észre, hogy a fideszes kommunikáció része az, hogy bejelentenek valami brutálisat úgymint határon túliak szavazójoga, a Corvinus bezárása stb, amit gumicsontként felkap a közvélemény, visszakoznak s csendben elfogadnak egy olyan változatot, amely szintén óriási változásokat tartalmaz, de már a radikális médiakonc nélkül: Legjobb esetben mindkét oldal győztesnek érzi magát, megakadályozták az őrültséget, de átmentek a lényegi változtatások. Legrosszabb esetben az ellenzéki sajtó észre sem veszi hogy mi valósult meg végül. Esetünkben ez a 24órás moratórium a médiakonc.
tevevanegypupu
2011. június 18. 08:27
Ragaszkodom hozza, hogy Gyurcsanynak azonnal legyen vedougyvedje a letartoztatasa utan. Mar holnap.(:
jvizkeleti
2011. június 17. 23:14
A fiúk kemények. Nem értelmiségi picsogók, nem jogászkodnak hanem odabasznak. Rakás szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!