Keveset tudunk a Széll Kálmán-tervről

2011. június 14. 11:16

A magyar felnőtt korú lakosság fele tud legalább egyet említeni a Széll Kálmán-terv egészségüggyel kapcsolatos intézkedéseiből - olvasható az Ipsos és az UBM Medica felmérésében.

2011. június 14. 11:16

A magyar felnőtt korú lakosságnak csupán fele tud legalább egyet említeni a Széll Kálmán-terv egészségüggyel kapcsolatos intézkedéseiből - derül ki az Ipsos és az UBM Medica felméréséből. Legnagyobb arányban a közgyógyellátás átalakítását, illetve a korrupcióellenes terveket ismerték a válaszolók, de az idősebbek körében sokan a koleszterinszint-csökkentők támogatására vonatkozó terveket, és a beteg-együttműködést preferáló támogatási rendet emelték ki. Ezek közül a korrupcióellenes intézkedéseknek és az egyedi méltányossági rendszernek a legnagyobb az elfogadottsága, míg legkevésbé a kombinált szerek támogatásának csökkentésével és a nemzetközi referenciaárazással ért egyet a lakosság. A közleményben kiemelték, hogy a megkérdezett orvosok elítélik a gyógyszergyártókat sújtó megszorításokat, legkevésbé a kombinált szerek támogatásának csökkentésével, az orvoslátogatói díj emelésével és a gyógyszergyártói adó emelésével értenek egyet.

A mérésekből arra is fény derült, hogy a több egészségügyi problémával küzdő idősebbek, a nők, a budapestiek, illetve az egészségügyi területen dolgozók a leginkább tájékozottak a tervvel kapcsolatban. A Fidesz és az MSZP szavazói körülbelül ugyanolyan arányban, míg a Jobbik szavazói a legkevésbé informáltak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emhem
2011. június 14. 16:08
Amikor először olvastam a cikk címét, azt hittem, valami gazdaságelemzőtől idézték.. De most komolyan.. a nagy részét még ki sem találták.. az egész csak egy vázlat.
bigyomail
2011. június 14. 14:31
Ha többet tudnának róla az emberek, az látszana a Fidesz támogatottsági mutatóin is. Teljesen érthető, hogy nem erőltetik a részletek megismertetését a választókkal. :-)
Senior
2011. június 14. 12:33
Visszaélés egykori magyar politikus nevével. "Orbán csomag"
itstrue
2011. június 14. 12:20
Keveset tudunk róla, de az is már túl sok!! Majd 16-án elmondjuk a véleményünket bővebben is!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!