Korkedvezmény: újabb elégedetlen szakszervezet

2011. május 18. 17:08

Egyeztetne a kormánnyal egy BKV-s szakszervezete a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjazás megszüntetéséről. Ha ez eredménytelen, akár sztrájkolnának is.

2011. május 18. 17:08

A BKV egyik szakszervezete, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a kormánnyal a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjazás megszüntetésével kapcsolatban. Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke az Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött, levelében azzal indokolta a vita kezdeményezését, hogy a tervezett intézkedések súlyos érdeksérelmet és egzisztenciális fenyegetést jelentenek a BKV Zrt.-nél foglalkoztatott metró-, hév-, troli-, villamos- és autóbusz-vezetőknek.

A korengedményes nyugdíjazás lehetősége Gulyás szerint biztosította a szakmából való tisztes visszavonulás lehetőségét a járművezetőknek. Ezek a lehetőségek vonzóerőt is jelentenek a fiatalok számára. Mint fogalmazott, elfogadhatatlan számukra a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjazás lehetőségének megszüntetése, ráadásul az a költségvetés számára sem jelent extra kiadást. Azt kérik Orbántól, hogy a közforgalmú járművek vezetőinek körében a kormány tartsa fent a korkedvezmény és a korengedményes nyugdíjazás lehetőségét.

Gulyás levelében hangsúlyozta, a tervezett intézkedés miatt készek sztrájkolni is, ennek elkerülése érdekében azt várják a miniszterelnöktől, hogy jelölje ki érdemi felhatalmazással bíró képviselőjét, aki a kezdettől folyamatosan részt vesz az egyeztetésben.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. május 20. 09:54
elnézést, de a szakmánya szót hejtelenű irtam!
kukagyerek
2011. május 20. 09:52
a szomszéd ambernek srtici a szakmány, ő mikor mehet nyugdílyba, má úgy kivan borúva mint a kofaszatyor!
Kala pál
2011. május 19. 13:07
Na azért ne hasolítsuk össze a rendőrt meg a járművezetőket,hogy is van,a tömegközlekedésben dolgozó járművezető kaphat öt évente egy év korkedvezményt,ha menetrendszerinti járatban dolgozott,ha különjáratozott akkor ez nem müködik sőt ha modernebb,gerinckimélőbb kocsival dolgozik arra sem jár kedvezmény,viszont jár kedvezmény a rendőr-tüzoltó zenészeknek! A buszosoknak ötévente jár egy év kedvezmény de csak tíz év munka után kap kedvezményt.Az idegi problémára hivatkozoktól azonnal be kell vonni a jogosítványt és csak PÁV után vissza adni! Nem nyilvántartott idegbajos is van elég az utakon!
rakosi
2011. május 19. 12:46
A közforgalmi astóbuszvezetőknek járt korkedvezmény. Az első levezetett tíz év után 2 nap és további 5 évenként 1 nap, de maximum 5 napot kaphatott összesen! Ha ezt eltörlik, akkor azzal szembesülhet a kedves utazó közönség, hogy a jövőben 65-éves sofőrök agonizálnak a volánnál!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!