Kóka nem darabolhat telket

2011. május 03. 16:33

Kóka János, egykori gazdasági miniszter hiába próbált kihasítani és értékesíteni a telkéből egy mintegy 200 millió forintra taksált földterületet - írja a hvg.hu.

2011. május 03. 16:33

Kóka János, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori elnöke, a gazdasági és közlekedési tárca egykori vezetője a XII. kerületi Normafa utcában építette fel házát. A mintegy 300 millió forintra taksált, 660 négyzetméter területű Kóka-villa egy 4044 négyzetméter alapterületű telken fekszik.

Korábban az önkormányzat hozzájárult a telek felosztására egy-egy kétezer négyzetméteres nagyságú részre, feltéve, hogy Kóka gondoskodjon olyan út építéséről, amelyről autóval be lehet hajtani az új telekre. Az építéshez pedig a szomszédok adják meg az úgynevezett szolgalmi jogot. Ezt a szomszédok elutasították, de a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóság hozzájárult a szakhatósági engedély megadásához. A szomszédok a döntést nem hagyták annyiban, és bírósághoz fordultak, amely végül is helyt adott kérelmüknek. A telkeket a bíróság döntése szerint újra egységes területté kell visszaalakítani - írja a hvg.hu.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2011. május 04. 21:06
Ezt egy balatoni telekkel is eljátszotta, megvásárolt az "ipari" területet majd 2 hét mulva az illetékes önkormányzat beépithetö telekké nyilvánitotta. Cirka 160 milliot keresett azon a napon.
MacPhisto
2011. május 04. 00:08
Várom a Charta nyilatkozatát, hogy az orbáni diktatúra maga alá temette a bíróságot és hogy ők kiállnak Kóka mellett. No pasarán!
nyugalmazott tanár
2011. május 03. 20:58
Ha darabolni szeretne, menjen Recskre követ darabolni.
Honfi-fi
2011. május 03. 17:59
Mondjuk ezt az antipatikus úbermocskot nem kéne elszámoltatni a kakaóbiztos iskolai számgép biznic miatt? Mennyi ilyen gép is üzemel az iskolákban, amit kókadt cégeitől rendelt az állam állítólag? És főleg mennyibe is fájt ez nekünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!