Csendőröket avattak Tiszavasváriban

2011. április 21. 15:08

Vona Gábor a rendezvényen elmondta, amennyiben sikeres lesz a tiszavasvári modell, „további csendőrségek működését nem is kell majd szorgalmazni, várhatóan maguktól fognak települések hasonló irányba lépéseket tenni”.

2011. április 21. 15:08

Nagyjából százötvenen, jórészt a felavatandó csendőrök hozzátartozói várakoztak Tiszavasváriban, hogy végignézzék a Jobbik csendőravatását - írja a Hírszerző. A csendőrség leendő parancsnoka, Szakolczai Attila jobbikos önkormányzati képviselő szerint összesen két rendőr járőrözik a 17 ezres városban, holott a helyi rendőrségen összesen tíz, többségében betöltetlen pozíció lenne, éppen annyi, mint ahány taggal jelenleg a csendőrség megalakul. Szakolczai szerint a csendőrség megalakítását az is motiválta, hogy az utóbbi időben a bűnelkövetésekről szóló bejelentések jelentős része közvetlenül az önkormányzathoz, főként a polgármesterhez érkezik, nem pedig a rendőrséghez.

„Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a rendőrségnek nincs megfelelő sem anyagi, sem emberi erőforrása arra, hogy a bűnmegelőzést biztosítsa. Éppen ezért én a csendőrségtől várom el azt, amit más településeken a Szebb Jövőért Polgárőrségtől vártak el, hogy a puszta jelenlétükkel már számos bűncselekmény elkövetését megakadályozzák. Abban az esetben természetesen, ha kirívó esetet tapasztalnának, akkor azt fogom kérni, hogy azt azonnal jelezzék az illetékesek felé, ezáltal arra ösztönözve őket, hogy hatékonyabban végezhessék munkájukat”
- fogalmazott Fülöp Erik, a település jobbikos polgármestere.

Vona Gábor, a Jobbik csendőravatásra érkezett elnöke arcpirítónak nevezte, hogy a Fidesz azt ígérte, két hét alatt rendet tesz. „Aki ilyet mond, az egyrészt cinikus, másrészt hazudik. Ha a rendőrök létszámának növelése nem párosul a rendőrség társadalmi megítélésének javulásával, és jogszerű rendőri intézkedések növekedésével, akkor az csupán a trafipaxosok számát növeli, nem a közrend védelmét. A fővárosi képviselők ígéretein és jól hangzó szlogenein kívül az égvilágon semmi nem történt” - fogalmazott Vona.

Fülöp Erik az avatáson kiemelte, nem pártrendezvényről van szó, hanem szükség diktálta intézkedésről. A polgármester szerint a csendőrség munkája miatt senkinek nem kell félnie, „viszont azoknak, akik bűncselekmények elkövetéséből, mások kizsigereléséből szeretnének megélni, azoknak bizony rettegnie kell, nem csak a csendőrségtől, de minden tisztességes, jó szándékú tiszavasvári magyar embertől.” A felavatott tíz csendőr közül öten teljes állásban dolgoznak, míg a másik öt személy részmunkaidőben dolgozik majd.

Vona Gábor elmondta, amennyiben sikeres lesz a tiszavasvári modell, „további csendőrségek működését nem is kell majd szorgalmazni, várhatóan maguktól fognak települések hasonló irányba lépéseket tenni”.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2011. április 21. 23:00
Vonáék szintjén tettenérhető némi kirakatpolitika, de ez a Fülöp Erik láthatóan pont a helyén van. Azért kényszerülnek csináld magad rendfenntartásra, mert az állam rohamosan leépülőben van, amin még Csodatevő Kétharmados Viktor se segített, bármennyire is fáj észerevennie ezt maradék hívőinek.
quetzal
2011. április 21. 22:41
A szélsőjobbtól (na jó, radikális jobboldaltól) sokkal undorítóbb ez a haszonszerző kirakatpolitika, mint a baloldaltól, mivel az utóbbi másra nem is képes és megszoktuk már tőlük...
Nagytestver
2011. április 21. 17:36
Hajrá Magyarország, Hajrá Jobbik:))))))))))) Jól provokáljátok ezt a lassan bolsevik utódpártot és a kommunista sofőrt, később számtalan bűncselekmény gyanusítottját, aki miniszternek merészeli magát nevezni, és visszahozta a régi kommancs trükköket a rendőrségbe, és mit ad isten már megint a kisvállalkozókat ellenőrzik Pintér elvtárs pribékei, próbálj csak meg kisteherautóval ráhajtani az országutakra. Kösz jobbra átállt kommer ezt a helyzetet!
freehckr
2011. április 21. 17:03
A lényeg, hogy nem lenne hülyeség a csendőrség felállítása, több szól mellette mint ellene. Nevezzék „faluőrségnek” ha az MSZP díszzsidói rohamot kapnak a névtől ( http://tinyurl.com/4ykyjgd ), utóbbiak talán a „munkásőrségnek” vagy ÁVH-nak jobban örülnének mivel többjük oszlopos tagjai is volt ezen szervezeteknek, mert nem az elnevezés számít. 10 budapestiből 8 elutasítja, de 10 vidéki emberből 8 támogatja. Néha tényleg nem ártana ha pár döntéshozó pár hónapra vidékre költözne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!