Díszpolgár lehet Reagan és II. János Pál is

2011. március 30. 13:04

A Kereszténydemokrata Néppárt Ronald Reagan emlékbizottsága posztumusz díszpolgári címet adna Ronald Reagannek és II. János Pálnak. Ezen kívül javasolják, hogy közterületeket is nevezzenek el a két történelmi személyről.

2011. március 30. 13:04

A Kereszténydemokrata Néppárt által megalapított Ronald Reagan emlékbizottság nyílt levélben fordult Tarlós István budapesti főpolgármesterhez, Ronald Reagan és II. János Pál pápa posztumusz díszpolgárrá avatása érdekében. A bizottság szerint az egykori amerikai elnök születésének századik évfordulója miatt különösen időszerű lenne a gesztus.

A közlemény leszögezi: „Reagan elnök a szabadság és a demokrácia értékei melletti megalkuvás nélküli kiállásával nagymértékben járult hozzá Közép-Kelet Európának a szovjet uralom alól történő felszabadulásához.” Az egykori republikánus elnöknek egyébként az emlékbizottság szobrot állít az V. kerületben a Szabadság tér és a Zoltán utca találkozásánál. Ezen kívül javasolják, hogy a Zoltán utca egy rövid szakasza kapja meg Ronald Reagan nevét.

A bizottság II. János Pálnak a posztumusz díszpolgári címen kívül egy méltó közterületet is ajánlana. Az indoklás szerint a pápa „szabadságunk visszanyerése. és lelki megújulásunk kiemelkedő szolgálója volt”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!