Szájer megfontolná a gyerekek után járó szavazatot

2011. február 18. 17:29

A politikus szerint történelmi hiba lenne a kereszténység kihagyása az új alaptörvényből.

2011. február 18. 17:29

Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának elnöke szerint az új alaptörvénynek a múltról, a jelenről és a jövőről is szólnia kell. A fideszes európai parlamenti (EP) képviselő a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara által szervezett, Az alkotmányozás dilemmái című konferencián pénteken úgy vélekedett: a dokumentumban meg kell jelennie a fenntartható fejlődésnek, hogy a mindenkori nemzedékek ne éljék fel a jövőjüket.

Ezzel összefüggésben érvelt a gyermekek után járó szavazati jog bevezetése mellett. Azt kell eldönteni, hogy a jövő nemzedékének előre hozzuk-e ezt a jogosultságát - fogalmazott. Szájer József véleménye szerint a szülők el tudják dönteni, hogy mi a gyermek érdeke, hiszen ezt más kérdéseknél is meg kell tenniük. Ha nem is mostani elfogadásra, de megfontolásra javasolta a „furcsának tűnő gondolatot”, amellyel - mint mondta - más országokban is elkezdtek már foglalkozni.

Fontosnak tartja azt is, hogy megállítsák a mértéktelen természetpusztítást és minden állampolgár kötelezettségévé tegyék a természet tiszteletét. Az új alkotmánynak olyan szabályokat kell tartalmaznia, amelyek kísérletet tesznek arra, hogy gátat vessenek az állam eladósodásának. Be kell idézni azokat a pontokat, amelyek a magyar nemzet hozzájárulásai voltak a világ közös alkotmányos történetéhez. Történelmi hiba lenne a kereszténység kihagyása az új alaptörvényből, ahogyan az egyházakkal való együttműködésnek is benne kell lennie. Hozzátette: az új alkotmánynak ugyanakkor nyitottnak és megengedőnek kell lennie, és szólnia kell a vallásszabadságról is, hiszen ez az egyik eleme a modern jogállamnak. Álláspontja szerint szégyenlős európai alkotmány született abból a szempontból, hogy az isten megjelenjen-e egy ilyen dokumentumban, és ha igen, akkor miként. Mi magyarok ne legyünk ilyen kishitűek! - jelentette ki.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
unionfirst
2011. február 21. 16:43
NA NEEEE NA NEEEE NA NEEEEE!!! Gyerekeeeeeeeek! Én basszus rátok szavaztam , NEEEEE. Hogy válhatott ekkora fostos, lucskos szarrá ez a párt. Full tele van az egész barmokkal, már te is Józsiii???? Ne már könyörgöm gyerekek. Mindig azt hiszem, hogy lejjebb már nem mehet a fidesz, de akkor mindig jön egy narancsos barom aki rácáfol. 2014-ben remélem akkorát buknak mint a hülye Gyurcsótány és bandája 2010-ben. Ez így nem mehet tovább... Ebben az országban mindenki megőrült??? Hol vannak a Széchenyik, a Deákok, az Andrássy Gyulák??????????????????????
Tamas
2011. február 20. 14:42
..a szülők el tudják dönteni, hogy mi a gyermek érdeke, .. Igen. A világra pottyantott 8-at, ebből 2-t otthonba adott, mert megértette, hogy mi a "gyerek érdeke",(Mo. 2011) majd leadnak összesen még mindig 8 szavazatot, én a családommal meg fogadjam el, azt amit "ők" akarnak. Na, Szájer ébredjél már fel !
predator
2011. február 19. 15:25
Ezaz,ezt a marhaságot is vezessétek be.
radical
2011. február 18. 21:17
Ez a Szájer egy hülye liberális gondolkodásu mameluk! Ezt a kretén gyerekeknek járó szavazati jogot gyorsan el kéne felejteni. Nem értem miért akar a fityesz még egy lóvat adni a cigánybűnözők alá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!