Néppárt: Elfogadhatatlan a külhoniak szavazójoga

2011. január 12. 13:33

Elfogadhatatlan a határon túli magyarok választójoga – mondja az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője. Az Európai Néppárthoz tartozik a Fidesz is.

2011. január 12. 13:33

„Elfogadhatatlan” lenne a választójog megadása a határon túli magyar kisebbségeknek – üzente szerdán Orbán Viktor kormányfőnek Joseph Daul, az Európai Parlament konzervatív frakciójának elnöke, aki – hivatalból – az Európai Néppárt egyik alelnöke is.

Ha a magyar kormány úgy döntene, hogy szavazati jogot ad az Európai Unió más országaiban élő magyar kisebbségek tagjainak, „az egyenlő (lenne) a határok el nem ismerésével, és ez elfogadhatatlan” – figyelmeztetett Daul újságírókkal találkozva Brüsszelben.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. január 13. 10:25
Így hazudik az index.hu (meg a többi szemétláda): Szerdán így idéznek: "Elfogadhatatlan a határon túli magyarok választójoga." Csütörtökön meg így: "Elfogadhatatlan a határon túli nem magyar állampolgárságú magyarok választójoga." Pedig világos, hogy Daul csak egyféleképpen nyilatkozott! A korrekcióra való utalásnak azonban (nem beszélve a bocsánatkérésről) természetesen nyoma sincs... Egyre világosabb, hogy miért fosnak ezek az új médiatörvénytől: azért, mert akkor majd nem hazudozhatnak büntetlenül!
zoli 29
2011. január 13. 08:34
Hölgyeim és Uraim, én mondtam, hogy várjuk ki a végét... "Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti frakcióelnöke valójában a határon túl élő és magyar állampolgársággal nem rendelkező, de magyar származású személyek esetleges magyarországi szavazati jogára utalt elutasító értelemben – pontosította a frakcióelnök korábban az AFP francia hírügynökség anyagában olvasható szavait Antoine Ripoll, Daul szóvivője." http://mno.hu/portal/759213 Pezsgőbontás, tűzijáték elnapolva. Köszönjük! :)
Szélhámló
2011. január 12. 23:32
Nagyjából letisztult az ügy mostanra. Daul a kisebbségekről beszélt állampolgárság nélkül, de állampolgárság nélküli választójogot nem akart adni senki. Valószínűleg egy kedves bolsi újságíró tett fel egy irányított kérdést.
hakos
2011. január 12. 20:38
Már pontosítottak is: "Antoine Ripoll, a frakcióelnök szóvivője később úgy pontosított, hogy Joseph Daul valójában a határon túl élő és magyar állampolgársággal nem rendelkező, de magyar származású személyek esetleges magyarországi szavazati jogára utalt elutasító értelemben. "A kettős állampolgárokkal kapcsolatban Joseph Daul nem kívánt véleményt nyilvánítani" - mondta Ripoll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!