Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Megszavazták Derce Tamás életműdíját

2011. január 27. 21:00

Az újpesti képviselő-testület csütörtök este megszavazta Wintermantel Zsolt által kezdeményezett életműdíjat. Az elismerést az kaphatja, aki legalább 10 évig vezette a kerületet. Ennek jelenleg csak Derce Tamás felel meg. A díj mellé életjáradék is jár, ami a mindenkori polgármester tárgyhavi illetményének a 65 százaléka.

2011. január 27. 21:00

Megszavazta Wintermantel Zsolt kezdeményezését az újpesti képviselő-testület csütörtök esti ülésén. A döntése értelmében az életműdíjat az kaphatja, aki a negyedik kerületben legalább 10 éven át polgármesteri tisztséget töltött be. Ennek a feltételnek jelenleg csak Derce Tamás felel meg.

Az előterjesztés szerint az önkormányzat a díjazott részére élete végéig havi járadékot fizet. Ennek összege a polgármester tárgyhavi illetményének a 65 százaléka, amit az odaítélést követő hónap első napjától folyósít az önkormányzat.

Derce Tamás húszévnyi polgármesterkedés után az idei önkormányzati választások előtt jelentette be, hogy nem indul az újpesti polgármesteri posztért. A kampány elején még az MSZP, utolsó heteiben azonban mér a Fidesz jelöltjét, Wintermantel Zsoltot támogatta, aki a választáson 2,5 százalékkal verte a szocialista Trippon Norbertet.

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdező
2011. január 29. 14:29
Napok óta dühöngök magamban, mert azt érzem, hogy a Fidesz a vállalhatatlan Mszp útjára /kádár/ lépett. Érdemes Vona cikkét átgondolni.
batom
2011. január 28. 11:08
Minden tiszteletem az előttem bloggolóknak, nagyon ritkán káromkodok,de megértem az indulatokat és most már jobban értem azokat az indulatokat,amelyeket az előző kormányok kiváltottak.A mi, szigorúan behajtott adóbefizetésekből osztogatják a nép Júdásainak.
Passato Prossimo
2011. január 28. 10:59
Elég nagy hülyeséget csinált Wintermantel. A szocik bukásának egyik oka az éppen ilyen baromságok voltak. Wintermantel Jólsvainak is csúnyán nekiment a kerületben, már akkor látszott nem jó úton jár. Ez a hülyeség országos visszhangot fog kelteni, nem tudom elképzelni, hogy a kerületi fideszben nem értik mire nincs most semmi szükség. Mondom ezt úgy, hogy mindig is Dercére és Wintermantelre szavaztam. Nagyon sokan vártuk a kerületbe, hogy Kiss Péter emberöltönyi OGY képviselősége véget érjen. Újpest nem hitbizomány és az ország sem az, senki nem bánjon így vele, mert így hamar elillan a bizalom és összefogás...
kalandféreg
2011. január 28. 09:37
Olyan ábrándjaim nem voltak, hogy majd a fityesz lesz a tisztesség és az antikorrupciós világszervezet mintapártja. Egy dolgon múlik itt most minden: Eltusolás, kushodás, fűben párolgó fekália módjára, vagy nyilvános kivégzés. Utóbbi esetében töretlen lenne a bizalmam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!