Csökkent a pártok támogatottsága

2010. november 30. 08:31

Szinte az összes parlamenti erő támogatottsága csökkent az utóbbi egy hónapban - a Lehet Más a Politika kivételével. Az összes választópolgár körében a Fidesz 150 ezer szavazót veszített.

2010. november 30. 08:31

Az utóbbi egy hónapban szinte az összes parlamenti párt támogatottsága csökkent - derül ki a Szonda Ipsos legújabb közvélemény-kutatásából. Az elmúlt hónap talán a nemzeti radikálisok számára jelentette a legnagyobb érvágást: támogatottságuk 8-9 százalékról 4 százalékra csökkent. Az LMP kivételt képez, hiszen az ő kétszázalékos támogatottságuk nem változott.

Szignifikáns a legnagyobb támogatottsággal rendelkező Fidesz vesztesége is: másfél százezer szavazót veszítettek, így támogatottságuk 39-ről 37 százalékra csökkent az összes választópolgár körében. Az MSZP támogatottsága csak a fővárosban csökkent, így 10 százalékot tudhatnak maguk mögött, ugyanakkor a biztos pártválasztók körében a Fidesz előnye továbbra is négyszeres a szocialistákkal szemben.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nybo
2010. november 30. 13:39
Az Index címe a legjobb, a Századvég-kutatáshoz, ennél jobbat a Népszava sem tudott volna kitalálni: "A nyugdíjdöntés előtt még megvolt a kétharmad" Az utolsó mondat: "A felmérés november 19-23. között készült, Matolcsy György múlt szerdai bejelentésének valószínűsíthető hatásait még nem elemezték." Az Index reményei szerint decemberre előz az MSZP, januárban új választások. Komolyan, nem volna tisztességesebb az Indextől, ha írna egy cikket, Bajnai, gyere vissza, szerettünk! címmel?
habarcs123
2010. november 30. 12:27
Nem tudom mit remélnek az ilyesmi "közvéleménykutatástól"?Talán azt gondolják hogy a Jobbik szavazók,látva az elkeserítő számokat,lemondanak a gondolkodásról és beállnak a narancsosokhoz?
radical
2010. november 30. 12:16
Az lmp nem veszített.Persze mert ebből már nem lehet! A jobbik meg az összes választó körében 4%:)))))Na ne röhögtessetek már!!!Mocskos szemét manipulatív sanda ipsos!!!
habarcs123
2010. november 30. 11:22
Hazudnak.Megrendelésre hazudnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!