Lámfalussy: Globális szabályozás kell

2010. november 30. 15:54

Lámfalussy Sándor, az euró atyja, az Európai Monetáris Intézet egykori vezetője szerint a pénz- és tőkepiacok globális szabályozásra lenne szükség a későbbi pénzügyi válságok elkerülésének előmozdítása végett.

2010. november 30. 15:54

A világhírű magyar származású közgazdász ezt a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) keddi budapesti rendezvényén mondta, hozzátéve, napjainkban igen eltérő az európai uniós, az Egyesült Államokban érvényes, illetve az ázsiai országokban hatályos szabályozás. Ez azt is eredményezheti, hogy egyes befektetői csoportok a lazább szabályozást érvényesítő piacok felé terelik befektetéseiket.

Kiemelte: a mai pénzpiacokon a mikrogazdasági, illetve a makroprudenciális folyamatokra figyelő ellenőrök egy-egy pénzügyi csoportnál gyakorta más adatokat tartanak fontosnak, így végső következtetéseik is eltérő eredményre vezetnek.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. december 01. 12:06
Megint előre menekül a jóöreg! Aztán majd jön a naprendszer. Azt majd "kozmizmusnak" fogják nevezni.
drieno
2010. november 30. 17:05
és ebben mi volt az újdonság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!