Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Elfogadhatják a Lázár-csomagot

2010. november 08. 09:23

Lázár János újból elfogadtatná a parlamenttel a végkielégítések megadóztatását, és keresztülvinné az Alkotmánybíróság jogainak korlátozását is.

2010. november 08. 09:23

Az Országgyűlés hétfőn szavazhat Lázár János fideszes frakcióvezető javaslatairól. A politikus javaslatai a 98 százalékos végkielégítés-adó újbóli elfogadásáról, illetve az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozásáról szólnak.

A Fidesz koalíciós partnere nem ért egyet a végkielégítés-törvény másodszori - változatlan formában való - benyújtásával. A KDNP szerint differenciálni kell a szabályozást: különbséget kell tenni a jó erkölcsbe ütköző, indokolatlanul magas kifizetések, és a törvényben biztosított közszolgai végkielégítések között. Lázár János úgy véli: csak a „nagykutyákat” kapják el.

A frakcióvezető hétfőn alkotmányügyi bizottsági módosító indítványt is benyújt, mely alapján az Alkotmánybíróság nem lenne jogosult normakontrollra olyan kérdésekben, melyekről nem lehet népszavazást tartani.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
advocaat
2010. november 08. 10:26
HELYES.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!