Házi őrizetben marad Sz. György

2010. október 18. 10:33

Fenntartják a BKV volt jogi igazgatójának házi őrizetét. Sz. Györgyöt 2009 decemberében érték tetten vesztegetés közben, éppen egy 28 milliós szerződésből osztottak vissza számára pénzt.

2010. október 18. 10:33

A Fővárosi Bíróság hétfői közleményéből kiderül: a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön meghosszabbította Sz. Györgynek, a BKV korábbi jogi igazgatójának házi őrizetét. A jogászt bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel vádolják.

A nem jogerős végzés szerint fennáll a gyanúsított szökésének, illtve elrejtőzésének veszélye. Sz. György 2009. december 7-én került előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban tetten érte vesztegetés közben. Ekkor házkutatást tartotta a BKV Akácfa utcai székházában is, így kiderült: Sz. György éppen egy 28 millió forintos szerződésből visszaosztott több millió forinton vehette át Óbudán.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2010. október 18. 16:58
Demszkij vmiért egy különösen védett személy és elég pofátlanul csinálta a dolgait ennek tudatában.
Kettes
2010. október 18. 12:55
A BKV gazdasági vezérigazgató helyettese, aki szintén gyanúsított a nokiás ügyekben, meg szabadlábon viszi tovább az ügymenetet. Fel se tűnt, mi?
MOPO3OB
2010. október 18. 12:26
Kíváncsi vagyok Demszky vajon meddig játszhatja a "budapesti királynő" szerepét?! Ő semmilyen döntést nem hozott, semmilyen felelősségben nem osztozik. Ő olyan Budapestet szimbolikusan megtestesítő személy, mint az Egyesül Királyságban II. Erzsébet. Csak sajnos az Egyesült Királysággal szemben a Budapesti királyság, húsz éves Demszky regnálás alatt, teljes erkölcsi és anyagi pusztulás pályáján eljutott a mélypontig. Pont ő úszná meg a felelősségre vonást?!
kaktusz
2010. október 18. 12:13
Miert csak hazi orizet? Ha rajtakaptak.. hol itt meg a dilemma?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!