MSZP: Törvénysértő a Fidesz levele

2010. szeptember 22. 13:43

Az adatvédelmi biztoshoz fordul az MSZP Orbán Viktor a nyugdíjasoknak küldött levele miatt. Korózs Lajos szerint legálisan a Fidesznek nem lehetnek meg a nyugdíjasok adatai, mert a nyugdíjpénztár nem szolgáltathat adatokat pártoknak.

2010. szeptember 22. 13:43

Az adatvédelmi biztoshoz fordul az MSZP Orbán Viktor a nyugdíjasoknak küldött levele miatt. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja az ombudsmani hivatal épülete előtt elmondta: azt kéri Jóri Andrástól, foglaljon állást, sérti-e az adatvédelmi törvényt, hogy a Fidesz a saját adatbázisa alapján a Magyar Postát kérte meg a levél kézbesítésére. Azt is kéri az ombudsmantól, vizsgálja ki, miként fordulhatott elő, hogy olyan ember is kapott levelet, aki nem postán kapja a nyugdíját, hanem banki átutalással. A volt szociális államtitkár arra is kíváncsi, hogy ha a posta a címzettek adatai alapján kézbesített, azt milyen beleegyező nyilatkozat alapján tette.

Korózs közölte: legálisan a Fidesznek nem lehet meg azoknak a neve és címe, akik nyugellátást kapnak, mert a nyugdíjpénztár nem szolgáltathat adatokat pártoknak. Ha a nyugdíjpénztár adta ki az adatokat az viszont törvénytelen, akárcsak az, ha a Fidesznek van a nyugdíjasokról adatbázisa.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. szeptember 22. 20:12
A levelek nem névreszólók, hanem a postás ismeri, ki a nyugdijas, ha meg nem, találomra osztja. Névreszóló levelet csak a Maszoptól kaptunk, pedig minket nem is ismerhetnek. Szerintem a kerületben gépjármüadót fizetők listájára küldtek javaslatkérő levelet, de mivel ők küldték a Kórózsfélék nem veszik észre/?/
cyberlolita40001
2010. szeptember 22. 17:03
Én azt kérdezném, ki fizeti ki? Ki a szart érdekel, úgyis mindenről mindig valaki mindig készít valamilyen feljegyzést, jó öreg spicli-képző ez az ország. Itt az a lényeg, hogy ki fizet. Mert szerintem már megint én. Illetve még egy dolog, ha egy kormánypárt, olyan felkészült, mint a Fidesz, akkor miért kéri be az emberek véleményét? Önálló nincs. Azért. Tipikus amerikai politikai húzás: ha 10000 emberből csak 30 küld értelmes választ, abból 3 tuti beemelhető bármilyen programba, senki nem mondja meg, hogy azt ki találta ki. Érzitek a szépségét? Mi fizetjük és utána mi hallgatjuk a saját ötleteinket majd jól eladják úgy, mint a kormány világmegváltó megoldása, már látom is a projekt nevét: "Nyugdíjreform 3 pontja". Ügyes!
WLaci
2010. szeptember 22. 16:35
Már 3x megállapította az ombuci, hogy jogszerű a postás dm-kampány. Gratulálok a Maszopnak, hogy megint pofonba fut.
magnamater
2010. szeptember 22. 16:18
Bizonyára az MSZP-től szerezték meg a címeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!