Kábellopások miatt áll a HÉV

2010. szeptember 27. 18:24

Mintegy 11 millió forint értékű kábelt tulajdonítottak el ismeretlen tettesek a csömöri HÉV vonaláról, amely emiatt előreláthatóan keddig nem közlekedhet. A BKV pótlóbuszokat állít be, azonban a vállalatnak egyre nagyobb gondot okoznak a már idén eddig több mint 100 millió forintot meghaladó mértékű lopások.

2010. szeptember 27. 18:24

Leáll keddig a csömöri HÉV, ugyanis a vonalon rekord mennyiségű kábelt loptak el a hétvégén: mintegy egy kilométernyi vezeték hiányzik. A BKV-nek okozott kár mértéke mintegy 11 millió forint, az utasoknak pedig jelentős mértékű kellemetlenséget okoz a leállás. A kimaradást előreláthatóan pótlóbuszok beállításával igyekszik semlegesíteni a közlekedési vállalat.

A HÉV-, villamos- és troli-ágazatok vezetékeit egyre többször és egyre nagyobb értékben lopják az utóbbi években. 2010-ben eddig csak az utóbbi kettőben több mint 100 millió forintos kárt okoztak ismeretlen tettesek.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo01
2010. szeptember 28. 12:14
és méghogy nincsen cigánybűnözés? akkor biztos a kóbor cicák vagy kutyák voltak?
Lopedevega
2010. szeptember 28. 12:01
Biztosan nem a cigányok lopták el , mi ? Hanem mondjuk a Lappok .
Honfi-fi
2010. szeptember 28. 08:56
A következő hír így szól majd: HÉV lopás miatt áll a HÉV.
MakkA
2010. szeptember 28. 08:13
Mondjuk ha Budaházy vitte volna el a kábeleket, akkor erősen más lenne a rendőrség és ügyészség hozzáállása. Van olyan, hogy közérdekű üzem működésének megzavarása, van közveszély okozás, ezek megállnak. A terrocselekmény ma: 261. § (1) Aki abból a célból, hogy a) állami szervet, más államot, nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, b) a lakosságot megfélemlítse, c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetőleg nemzetközi szervezet működését megzavarja, a (9) bekezdésben meghatározott személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől tizenöt évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő Ez nehezen állna meg. Ugyanakkor a bűnszervezet egyértelmű. (Nem is olyan régen a Szabadság híd alól loptak ki egy teherautónyi kábelt - nem két perces munka, és nem talicskán lehet elvinni. Mégis elvitték.) MA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!