Dzurinda: Inkább tekintsünk a jövőbe!

2010. augusztus 24. 16:57

Pozsony eltörli a kettős állampolgárság tiltását és visszavonja a nyelvtörvény szigorítását is - közölte Mikulas Dzurinda szlovák külügyminiszter. A politikus emellett elmondta: kormánya közös beruházásokba és kutatási programokba kezdene Budapesttel.

2010. augusztus 24. 16:57

Az új szlovák kormány aktívan igyekszik csökkenteni a Magyarország és Szlovákia közötti feszültséget - nyilatkozta Mikulas Dzurinda szlovák külügyminiszter kedden a német DPA hírügynökségnek. A politikus közlése szerint a pozsonyi parlament meg fogja szüntetni a magyar kettős állampolgárság kiterjesztésére válaszul hozott szlovák jogszabályt, és eltörli a Budapest által kritizált nyelvtörvény-szigorítást is.

„Inkább a jövőbe kell tekintenünk, mint a múltba” - hangsúlyozta Dzurinda, aki helytelennek tartja az előző szlovák kormány reakcióit a magyar törvényre. A politikus utalt arra is, hogy a Radičová-kormány szívesen kezdene közös projektekbe Budapesttel. A pozsonyi külügyminiszter szerint ilyen lehetne a Miskolc-Kassa autóút kibővítése, vagy más infrastrukturális beruházások elindítása, illetve kutatási programokat is támogathatna együtt a két kabinet.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2010. augusztus 25. 09:39
Ezt nem kéne elszúrni, ideje pozitívan reagálni. Bugár végül csak hasznos lehet...
Tikva
2010. augusztus 24. 20:56
Köszönjük Mikulas Dzurinda Úr! Őn és a mostani kormányfönk már régóta igen jó viszonyt ápol...ideje ,hogy győzzön a józan ész és a békés egymás mellett élés...
elfelejtette
2010. augusztus 24. 20:30
"Pozsony eltörli a kettős állampolgárság tiltását és visszavonja a nyelvtörvény szigorítását is - közölte Mikulas Dzurinda szlovák külügyminiszter. " Túl szép, hogy igaz legyen.
drienovác
2010. augusztus 24. 20:24
mindkét országban jó irányban történt elmozdulás, végre vége a tébolynak, remélem, hogy holnap nem jelenik meg a hír cáfolata
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!