Elszámoltatás: Demszky jön

2010. július 20. 13:41

A fővárosi Fidesz a csepeli szennyvíztisztító és a műjégpálya felújításának ügyében számoltatná el Demszky Gábort. Németh Szilárd és Wertán Zsolt, a kormánypárt két budapesti politikusa sajtótájékoztatójában időzített aknákhoz hasonlította az ügyeket.

2010. július 20. 13:41

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztoshoz fordul a budapesti Fidesz a csepeli szennyvíztisztító és a műjégpálya felújításával kapcsolatban. Németh Szilárd és Wertán Zsolt keddi sajtótájékoztatójukon elmondták, a szennyvíztisztító próbaüzemének megkezdése előtt tíz nappal a beruházó konzorcium hátrányos szerződésmódosítást akar elfogadtatni a városházával. Eszerint a csatornadíjak jelenlegi mértékük akár kétszeresére is növekedhetnek.

A politikusok hozzátették, elfogadhatatlan, hogy a 200 milliárd forint értékű csepeli beruházáson felmerült a külföldi beruházókkal való törvénytelen együttműködés, a szabálytalan közbeszerzések, és akár a kartellezés gyanúja is, „az egész bulit pedig a budapestiekkel akarják megfizettetni”.

„Aknaszedővel és trágyahordó villával kell érkeznie az új főpolgármesternek”
– mondta el Németh Szilárd. A politikus szerint a jelenlegi városvezetés időzített aknákat hagy utódjának ajándékba, többek között a 4-es metró, a Margit híd felújítása, a csepeli szennyvíztisztító és a műjégpálya ügyeit. Ebben az utolsó esetben a botrány abból indult ki, hogy a kivitelező Hérosz Kft. felfüggesztette a műjégpálya felújítását, miután a főváros a benyújtott részszámlák szerinti 700 millió forintos árból csupán 60 millió forintot volt hajlandó befizetni. A városháza hétfői közleményében a kivitelezőt okolta, mondván a számlák szabálytalanok voltak, és ha azokat befogadják, a beruházáshoz kapcsolódó uniós támogatást veszíthették volna el.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. július 20. 20:04
Nincsenek csontvázak! Csak többszáz milliárdos veszteség a Metrónál, A szenyviztisztitó veszteségét a lakosságra akarják háritani, a mülyégpálya megbukott, az olcsón offshorozott ingatlanátjátszások haszna kikhez került, Szekeres 20 md. tartozást hagyott, Hiller a végén mint az őrült, ugy szórta-bizonylatolás nélkül a pénzt, egy csomó tettestárs már hüvösön vár a sorsára! Ez mind belefér a 3,8 %-ba? Az IMF ezeket védi?
di maggio
2010. július 20. 19:11
Demszky 20 éve főpolgármester. Havi jövedelme kb.500000 ft./ hó átlagosan. A kezdetben kevesebb, ma több. Tehát 20 év alatt kb 120 millót keresett. Ebből adózott, ebből fizette a gyerektartást, fizette a közüzemi díjakat, öltözködött, ruházkodott, táplálkozott Miből tellett neki 100 milliós horvátországi nyaralóra, lovakra, költséges hobbikra? Érdemes lenne utána nézni.
tevevanegypupu
2010. július 20. 18:47
Gondolni sem szeretek arra, ha arra gondolok, hogy Demszkyre sokaig mint rendszervalto becsuletesre gondoltam.
denever
2010. július 20. 16:20
Miki már biztos unja magát a régi spanja nélkül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!