Motor lenne Schmitt Pál

2010. június 24. 17:26

Megválasztása esetén Schmitt olyan köztársasági elnök lenne, aki ha megjelenik egy eseményen, annak rangját emeli, aki az „emberek embere”. A házelnököt a Fidesz-KDNP frakció hallgatta meg, ahol elmondta: nem lenne a kormány törvényalkotási lendületének gátja, sőt motorja lenne annak.

2010. június 24. 17:26

Schmitt az államfői poszttal kapcsolatos személyes megközelítését az elnöki feladatok „távolságtartó, arisztokratikus”, ritkán megnyilvánuló megközelítésével állította szembe. A parlamenti többségre utalva hangsúlyozta: az elnök fejében nem lehet kétharmad, háromharmadnak vagy akár négyharmadnak kell lennie, hogy a határon túli magyarokat is beleszámítsák. Megválasztása esetén nem lenne a kormány törvényalkotási lendületének gátja, hanem motorja lenne annak.

Az Országgyűlés elnöke kijelentette: nem kíván elefántcsonttoronyban ülni. Az ülésen résztvevő képviselőket arra biztatta, hogy amennyiben államfővé választják, keressék fel őt. Schmitt a párbeszédet meghallgatással kezdi. Az alkotmányozás folyamatáról szólva azt mondta: bátran hozzá lehet nyúlni a köztársasági elnök szerepköréhez, a választásokhoz, a költségvetéshez. A vezető pozíciókra való jelölésekkor egyeztetni fog.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. június 25. 11:16
Jó elnök lesz Schmitt Pál!
Nhalasz9
2010. június 25. 09:47
Gyerünk Pali! Bizonyítsd be a kétkedőknek, hogy nincs igazuk! Melletted állunk!
honphibu
2010. június 25. 08:02
350Ft-os benzinnel kicsit drága lesz ennek a motornak az üzemeltetése.
Talon Karrde
2010. június 25. 05:58
Michael Schumacher for president.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!