Illés árvízi korrupciót sejt

2010. június 19. 13:40

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint azért lettek ilyen súlyos károk, mert egyes áruházak az ártérben épültek fel.

2010. június 19. 13:40

Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára leszögezte: „Árvíznek kitett és veszélyeztetett területen semmilyen épületet nem lehet építeni, sem tyúkólat, sem bevásárlóközpontot, ez a szakmai álláspont”.

A politikus kijelentette, hogy meneszti Filotás Ildikót, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi Vízügyi Felügyelőség vezetőjét, és mindazokat akik hozzájárultak bevásárlóközpontok Sajó-ártéri megépítéséhez. Ezeket az áruházakat kötelezték ugyan bizonyos óvintézkedések megtételére, de ezek „annyit értek, mint halottnak a beöntés”.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szjm
2010. június 20. 15:34
Zsolca amúgy az érv. korm.rendelet szerint immáron nagyvízi medernek számít. Nagyvízi mederben pedig tyúkólat sem építünk-mondta Illés. :) Tiszta káosz...
szjm
2010. június 20. 15:28
Illés úr nagyot csúsztatott az ATV-n a jogi hátteret illetően. A korrupció nem az Auchannál van, hanem ez egy óriási ingatlan panama volt. A főfelügyelő asszony elbocsátása sem fog megállni jogilag. Ő teljes mértékben jogszerűen járt el. Szakmaiságra mutogat Illés,de ha szakmailag elutasítja, akkor jogilag téves Filótás döntése. Szóval van rajta sapka, nincs rajta sapka esete.
vizipipa
2010. június 19. 20:23
Így történt az elqrás (ha igaz): http://www.origo.hu/itthon/20100618-arviz-arter-evtizedes-mulasztas-miatt-epult-arterre-a-miskolci-auchan.html
Fiona1
2010. június 19. 20:05
Amúgy az ártérben épített házakra nem adnék egy peták kártérítést sem. Nem csak az üzleteknek, de azoknak sem akik tudják hogy hova építkeztek. Vállalják ők a rizikót, felelősséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!