Fidesz: 2006-ban elbukott a jogállam

2010. május 21. 15:48

A fideszes Balog Zoltán a parlamentben jelentette ki, hogy 2006 őszén Magyarországon elbukott a jogállam.

2010. május 21. 15:48

A fideszes képviselő pénteken szorgalmazta rendőri és politikai vezetők felelősségének kivizsgálását a jogszerűtlen rendőri lépésekkel kapcsolatban. Ezt Balog Zoltán az állami vezetői mulasztások, illetve az állam nevében elkövetett jogsértések áldozatait megillető kártérítésekről szóló határozati javaslat általános vitájában tette meg.

Balog szerint a felelősök nem lettek megnevezve, illetve az áldozatokat illető anyagi és erkölcsi kárpótlás nem történt meg. A politikus szerint az Országgyűlés és a jogállam szégyene, ha ezt a feladatot nem fogja tudni elvégezni. Ennek kapcsán elkerülhetetlen a politikai és jogi felelősség kivizsgálása.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civilina
2010. május 21. 21:51
Úgy emlékszem, a tv székház "ostromával" kapcs.-os vizsgálati anyagokat az mszp kormány titkosította. Szinte biztos, hogy ott provokáció is történt.
balbako_
2010. május 21. 17:04
Pontosan ez történt. Néhány rendőr vallomásából tudjuk a Fidesz ellen heccelték őket, a randalírozókat velük azonosították. Bátorította vadállati fellépésüket még, hogy azonosító jel nélkül vetették be őket. Ennek felelősei vannak, akiket fel kell kutatni és nagyon szigorúan meg kell büntetni. Ez az egész akció előre elhatározott politikai megfélemlítése volt az akkori ellenzéknek, semmi köze sem volt a közbiztonsághoz!
drienovác
2010. május 21. 16:41
remélem, a számonkérés lesz olyan kemény, mint a rendőri "fellépés" volt
Fiona1
2010. május 21. 16:30
Nagyon reméljük, hogy amit rámostak a maszoposok/szadeszosok, lemossák ezt a gyalázatot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!