Hét embert vett őrizetbe a VPOP

2010. március 10. 20:45

Őrizetbe vették az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. vezetőjét szerdán Budapesten az MTI szerint. Ez a cég nyerte el az eredetiségvizsgálati rendszer szoftverfrissítésére vonatkozó több milliárdos megbízást. Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség szóvivője az origonak annyit erősített meg, hogy a VPOP emberei hét embert őrizetbe vettek, de azt nem mondta meg, hogy kiket.

2010. március 10. 20:45
A VPOP nyomozói szerdán több helyszínen tartottak házkutatást a fővárosban és Pest megyében, egy különösen nagymértékű adóhiányt okozó adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt indult nyomozás során. A házkutatás során a pénzügyőrök dokumentumokat és adathordozókat foglaltak le. A VPOP a nyomozás érdekeire való tekintettel a nyilvánosságra hozható részletekről később ad részletes tájékoztatást.

Az egyik házkutatás Zuglóban folyt Pintér Sándor korábbi belügyminiszter cége, a Civil Biztonsági Szolgálat irodaházában, ahol irodahelyiséget bérelt az Eclipse Zrt. Az origo megkereste a céget, valamint Fintha-Nagy Ádámot, a cég jogi képviselőjét, de szerda délután sem az Eclipse-nél, sem az ügyvédi irodában nem vették fel a telefont.

A Híradó információi szerint az Eclipset öt nagy eredetiségvizsgáló cég jelentette fel, mert szerintük visszaélésekre utal, hogy az állam az évek óta megbízhatóan működő rendszer átalakítására ötmilliárd forintos megrendelést adott egy magáncégnek. A pénzügyőrök gyanúja szerint az Eclipse a nettó ötmilliárd forintos állami megrendelésből származó nyereségét fiktív cégeken keresztül próbálta eltüntetni.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2010. március 10. 20:57
Vajon eljutunk-e a leendő(?) belügyminiszterig? "Az Eclipse projektvezetője Pintér Sándor lánya, Pintér Hajnalka. Az ötmilliárdos megbízás ügyében ő minden teljesítés átadója és ő az elsődleges kapcsolattartó személy."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!