Fidesz: további földmoratóriumot!

2010. március 05. 13:38

Konkrétum: a Fidesz-kormány tovább halasztaná a földpiac megnyitását. Font Sándor Budapesten közölte ezt az uniós agrárügyi biztossal.

2010. március 05. 13:38
Magyarország következő kormánya kérni fogja az Európai Uniótól a külföldiek magyarországi termőföld-vásárlási tilalmáról szóló moratórium meghosszabbítását. Font Sándor fideszes képviselő, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy tárgyalt Dacian Ciolos uniós agrárügyi biztossal a Parlamentben.

A mezőgazdasági bizottság elnöke beszámolt arról, hogy a találkozón a termőföld-vásárlási moratóriumon kívül szóba került a 2013 utáni közös agrárpolitika, a genetikailag módosított növények kérdése, a multinacionális vállalatok erőfölénnyel való visszaélése, illetve a Világkereskedelmi Szervezetben képviselt álláspont is.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zordonna
2010. március 06. 06:01
Az EU-ból kellene kilépni a "végleges" moratóriumhoz. A halasztást jól teszi a Fidesz, csak sikerüljön.
állambácsi
2010. március 05. 23:38
Jól teszi a Fidesz, hogy tovább halasztaná a termőföld-liberalizációt. De a (termő)föld később se legyen eladó - külföldi állampolgároknak! Ennek semmi haszna nincs. Akkor mi a faszért adjuk el külföldieknek? Hogy magán- vagy állami tulajdon legyen-e, az más kérdés, én nem foglalnék ebben állást. De ha magyar állampolgárok magántulajdona, abból nagy baj szvsz nem lehet. Ha külföldieké, abból annál inkább...
Chanyi
2010. március 05. 21:17
Termék az, amit termelnek, előállítanak a gyárban, a föld nem termék. "Ha a földet és a munkerőt árunak tekintjük és a piacra bízzuk őket, az felér a megsemmisítésükkel." Polányi Károly
zordonna
2010. március 05. 18:06
Hiányos ismereteim szerint a földmoratórium az EU-s jog szerint max. további 3 évre lehetséges. Erre is kicsi az esélyünk, sokkal előbb kellett volna indítani a dolgot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!