Tovább gyűrűzik a BKV-botrány

2010. február 18. 12:14

Három olyan ügyvédnél tartottak ma házkutatást az Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói, akik szorosan kapcsolódnak a Budapest Airport és a BKV 2009 decemberében előzetes letartóztatásba helyezett korábbi jogi igazgatóihoz, R-V. Krisztinához és Sz. Györgyhöz.

2010. február 18. 12:14
A gyanú szerint a két jogi igazgató anyagi ellenszolgáltatás fejében olyan - általában baráti körükhöz tartozó -, külsős ügyvédi irodákkal kötöttek szerződést, akik alvállalkozóikon keresztül az elvégzett, vagy éppen el nem végzett munka díjának többszörösét számlázták ki. Az előre egyeztetett pénzösszegeket később visszajuttatták a két jogi igazgató részére.

A rendőrség szerint alaposan feltételezhető, hogy az ügyvédi szolgáltatás mögött tényleges munkavégzés nem állt, vagy lényegesen kevesebb, mint amely a kiállított számlákon szerepel. Az érintettekkel szemben jelenleg vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával folyik büntetőeljárás.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!