LMP: van fény az alagút végén

2010. február 26. 18:44

Az LMP arra kéri a pártok listavezetőit, hogy aláírásukkal támogassák a „magyarok és cigány magyarok együttélésének minimumáról” szóló, Van fény az alagút végén című kiáltványukat - írja levelében Schiffer András.

2010. február 26. 18:44
A mélyszegénység csapdájában vergődők és a romák kilátástalanságból való kitörése mindannyiunk közös érdeke” - szögezi le a politikus. Hozzáteszi, hogy az elmúlt esztendők világossá tették, „a magyarok és a cigány magyarok együttélése válságba jutott, tragédiák sorozata történt”. A szélsőséges nézetek megerősödtek, a kölcsönös bizalmatlanság országos méreteket öltött.

Schiffer András szerint a „tarthatatlan állapot” csak akkor változhat, ha a mélyszegénységben élők valós esélyekhez juthatnak. A listavezető szerint a közszolgáltatások további leépítése vagy privatizálása helyett ma arra van szükség, hogy az állam színvonalas programokkal és szolgáltatásokkal nyújtson segítséget a magukra hagyott városrészeknek és falvaknak.

Az LMP kiáltványát már ötszáznegyvenen írták alá. Köztük civilek és közéleti személyiségek - például Ferge Zsuzsa, Schmidt Mária, Kőszeg Ferenc, Derdák Tibor, Vajda Mihály és Hankiss Elemér - már támogatásukról biztosították a Van fény az alagút végén című kiáltványt. Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, hogy az MSZP, a Fidesz, az MDF és a Jobbik listavezetőjéhez akarják eljuttatni erről szóló levelüket.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haary plotter
2010. február 27. 16:53
1.) Kik azok a "cigány magyarok"? Mert ha a csíkszeredai barátomnak azt mondom, hogy te "székely román", hát akkor ő a barátság ellenére egy olyan "fordulós pofont" ad, hogy én arról koldulok. 2.) Miféle "együttélés"? Nem igazán éltem együtt svábokkal, még csak szomszédaim sem voltak soha, na de ha a portájukra nézek, hát le a kalappal! Tele vagyok bizalommal irántuk. 3.) "Tragédiák sorozata történt". Csak talán nem az utóbbi időkben megsokasodott idősnénik bestiális meggyilkolásaira gondoltatok? A tatárszentgyörgyi gyújtogatós gyilkosok pedig helybeliek voltak, mondja az egész család; azt is tudták, hol kell leállítani a vizet, hogy pontosan tövig leégjen a kuckó. 4.) "az irányukban megnyilvánuló előítéletesség is ront". Mosolygott az Intercity-n a szemembe, miközben a kabát alatt ellopta a pénztárcámat; tanítani kellene a bűnügyi egyetemen a "művészetét". De azért megmaradt valami nekem is: az utóítéletesség. 5.) "sikkasztások, gyanús lakásügyletek... legfeljebb elvétve találunk cigány gyanúsítottat" Nocsak! Mégis nyilvántartják valakik a bűnözők származását? Hasonlót mondott a miskolci rendőrkapitány is a másik oldalról nézve, mekkora közfelháborodás lett a tényekből. 6.) "Ők és gyermekeik jelentik azt a szunnyadó tartalékerőt" Hát a 14 év alatti gyilkos purdék nem jelentenek semmiféle tartalékerőt! Íme, hova jutott a sok bevándorló algériai, török, kurd, afgán bevándorlóval Nyugat Európa! Délelőtt 10 órakor minden német az Arbeitsplatz környékén robotolt, miközben a türkök vígan pipáztak a Caffé platz tetején. 7.) "Színvak programok", meg színes programok; mert nem szégyen az, ha előbb az ember megszenteli munkájával azt a helységet ahol a családjával él. Ha józanon átugrasz a villanypásztoron, talán csak "vakmerő" vagy, de ha a segílyke elivása után hóttrészegen is ott ugrabugrálsz a más kertjében, nahát akkor bebizonyítottad, hogy "merő vak" voltál. 8.) Mondjatok egyetlen olyan demokratikus országot, ahol sikerült integrálni a cigányokat! 9. Mondjatok egyetlen országot a Földön, ahol a jöttment magyarok kilógnak a sorból, ahol nem integrálódtak a többiekkel együtt az adott állam rendjébe! 10.) Aláírás helyett ezennel kérem azon címlisták közzétételét, ahol leadhatjuk az ajándék ásóinkat, kapáinkat, vetőmagjainkat, hogy szegíny cigányok békességben megművelhessék a kertjüket! Ugyanis rövidesen ITT A TAVASZ !!!
lastres
2010. február 27. 01:16
Mindazonáltal az ilyen "csatlakozz a kiáltványomhoz" típusú dolgok nem biztos, hogy a leghatásosabbak...
hervadó tulipán
2010. február 26. 23:00
Nem értem, hogy mit is akar itten az LMP (SZDSZ2) ? Magyarországon jelenleg esélyegyenlőség van. Ez abban nyilvánul meg, hogy hányatott sorsú polgártársaimnak ugyanannyi esélyük van a kertemben a terményeket betakarítani, mint nekem. Kérdés, hogy ki ér oda előbb...
cutcopy
2010. február 26. 21:06
Schiffer arra kéri a pártokat hogy szavazzanak rá.. Önbizalma még a szocikat is túlszárnyalja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!