Eladják az állami üdülőket

2010. január 11. 10:44

Tízmilliárd forintot érhet az eladásra váró 29 állami szálloda. A már megkezdett leépítésektől egymilliárdos megtakarítást vár idén a Miniszterelnöki Hivatal.

2010. január 11. 10:44
Több mint két tucat, jelenleg állami tulajdonban lévő üdülőt, villát és szállodát értékesíthet a kormány. Állítólag csupán kettő, a Balatonőszödön és Tihanyban található üdülők maradnak az államnál, 14 szálloda üzemeltetésére pedig pályázatot írnak ki, továbbá 29 ingatlant dobnak piacra. Már fel is mondtak 218 embernek az átszervezések miatt.
 
Szollár Domokos kormányszóvivő szerint a cél a költségvetésen való spórolás, elmondása szerint a különböző üdülők, szállodák üzemeltetése évente több mint 1 milliárd forintba kerül. Szollár azt ígérte: az áprilisban megjelenő pályázatnál már a tavaly elfogadott korrupcióellenes közbeszerzési szabályokat is alkalmazzák. Hangsúlyozta: a nyertes cégről vagy cégekről már a következő kormány idején születik majd döntés. Szollár azt is elmondta, az átszervezések után évi 1 milliárd forinttal csökken a MeH költsége a szállodákkal.
 
A nyertes cégeknek vállalniuk kell, hogy a személyzet legalább 50 százalékát megtartják, illetve hogy a kormányüdülők használatára jogosult köztisztviselőknek továbbra is ugyanazokkal a kedvezményekkel adnak szobát, mint eddig. Nem írnak ki pályázatot további 37 szállodára, ezek a Miniszterelnöki Hivataltól a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-hez kerülnek.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!