Tisztikereszt az amerikai lobbistának

2009. december 04. 19:30

Bajnai Gordon kitüntette a Sláger-tulajdonos államának szenátorát.

2009. december 04. 19:30
A Magyar Köztársaság Tisztikeresztjét adományozta az Egyesült Államokban tartózkodó Bajnai Gordon kormányfő Dick Lugar szenátornak. Az indianai republikánus politikus a szenátus külügyi bizottsági elnöki tevékenységéért, a demokrácia kelet-közép-európai hirdetéséért, a magyar NATO-tagságért és a magyar-amerikai kapcsolatok mélyítéséért kapta a tisztikeresztet.

A Népszabadság előzőleg arról írt: Bajnait két rangidős szenátor is fogadja, köztük a republikánus Richard Lugar a külügyi bizottságból. Amerikai forrásból a Népszabadság úgy tudja: a találkozón szóba kerül majd a Sláger Rádió ügye, ami szinte az egyetlen feszültségforrás a két ország kapcsolatában. A Sláger tulajdonosa az Emmis indianai cégcsoport, ahogyan Lugar is ennek az államnak a szenátora. Szintén indianai politikusok beadványára az amerikai képviselőház külügyi bizottsága előtt fekszik egy határozati javaslat, amely megfeddné Magyarországot annak körülményei miatt, ahogyan a Sláger Rádió elveszítette frekvenciáját.

Hungary awards Lugar its Officer's Cross (fox28.com)

Bajnai egyelőre nincs Obama naptárában (NOL)

Az amerikai hír forrása (Doomhammer, Reakció)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli29
2009. december 06. 08:06
Ezen már csak röhögni tud kínjában az ember.
Öreg
2009. december 05. 13:47
Azonnal egy előterjesztést a parlamenz elé, ami megfedi az amerikai vállalatokat, ha munkahelyeket szüntetnek meg hazánkban!
Agricola
2009. december 05. 11:04
Régebben a megszálló oroszok seggét nyalták a magyar vezetők olyan alázattal, ahogy Bajnai most az amerikaiakkal teszi.
sunázó
2009. december 05. 10:08
Ilyenkor megszűnnek az ideológiai ellentétek. Marad a bratyi, mert ez a gágogó lehangolt húros hangszer, elismeri a pénzszivattyú törvényességét. A kemény USA-dollár mellé elmegy az indianaiaknak a puha forint is. Ha szarért-húgyért hozzájutnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!